Автоелектрик розповів, як правильно знімати АКБ з авто, щоб не збити всі налаштування

На відміну від старих автомобілів, де ніхто не замислювався про правильність зняття акумулятора, з сучасними машинами в цьому плані можуть виникнути труднощі. Адже при знятті АКБ є ризик втратити всі налаштування електроприладів.

Підпишись на нас:

Отже, як уже стало зрозуміло, просто скинути клеми не вийде, оскільки будуть збиті всі налаштування машини. Щоб цього не допустити, доведеться підібрати відповідне джерело живлення, яке дасть змогу залишити ТЗ без електричного струму. Найпростіше, що можна взяти в якості останнього, – це такий самий автомобільний акумулятор. Далі залишиться лише поперемінно перемкнути на нього клеми, почавши з мінуса і після переставивши плюс.

Здавалося б, процедура досить проста, але є одне але: ще одну батарею мало хто має у власному арсеналі. Вона займає якусь кількість місця, та й для цього потрібен гараж. У такому разі можна піти дещо іншим шляхом і скористатися будь-яким іншим підручним акумулятором. Далі потрібно лише зробити перехід на стандартний штекер прикурювача, щоб можна було помістити його в так звану розетку 12V, яка присутня майже на всіх сучасних автомобілях.

На час зняття основної батареї необхідно буде лише під’єднати заготовлене джерело живлення через прикурювач. Зрозуміло, зовнішній акумулятор не здатний видавати належний струм тривалий час, але пара десятків хвилин у автомобіліста буде в запасі. До речі, далеко не всі готові будуть займатися якимось додатковим винаходом зовнішнього джерела живлення, тим паче, що це не зовсім безпечно і практично, а також потребує часу.

З огляду на це, можна заздалегідь придбати пусковий пристрій з хорошим внутрішнім акумулятором. Ця корисна річ дозволяє не тільки запустити ДВЗ у разі розрядки штатної батареї, а й дає можливість на певний час відключити її без будь-яких наслідків для машини. Контакти від пристрою досить розмістити класичним способом, з’єднавши плюс з клемою, а мінусовий контакт кинувши на кузов автомобіля. Ємності АКБ такого приладу буде цілком достатньо, щоб автолюбитель зробив усі потрібні маніпуляції.

Ну і останній варіант, який також підходить автомобілістам, які мають в арсеналі власний гараж, – це звичайний зарядний пристрій для АКБ. Його також можна підключити описаним раніше способом, при цьому виділивши собі значно більше часу. Головне в цьому разі правильно виставити силу струму, що подається, щоб жоден зі споживачів не вийшов з ладу через високе навантаження. Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це дотримання техніки безпеки. У жодному разі не можна перемикати контакти під час таких робіт, інакше можна спалити проводку в машині.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: