Експерт перерахував найкорисніші опції в авто, які врятують життя під час ДТП

Усі сучасні автомобілі вирізняються гарним оснащенням і широким набором опцій, які спрямовані насамперед на підвищення рівня комфорту водія і пасажирів, а також на забезпечення безпеки, навіть у разі дорожньо-транспортної пригоди. При цьому багато автомобілістів не замислюються про те, скільки корисних винаходів є в сучасних моделях.

Підпишись на нас:

Насамперед хотілося б виділити ремені безпеки. Багато автомобілістів нехтують їх використанням, але ж це доволі старий винахід, який добре себе зарекомендував, зберігши чимало життів водіям та їхнім попутникам. Примітно те, що на сучасних моделях до безпеки застосовується комплексний підхід і все взаємопов’язано. Наприклад, пасажирська подушка може просто не спрацювати, якщо не був пристебнутий ремінь.

Ще один винахід, про який хотілося б поговорити, – це згадані вище подушки безпеки. Вони з’явилися на автомобілях істотно пізніше ременів, але дуже добре себе зарекомендували. На сьогоднішній день складно собі уявити машину, в якій була б відсутня хоча б одна подушка. До речі, як уже було сказано раніше, ці елементи в авто працюють у сукупності з ременями. Крім того, не потрібно забувати, що в момент спрацьовування подушка вистрілює з великою швидкістю, і непристебнуту людину може покалічити, а не навпаки врятувати їй життя.

Не можна обійти стороною і кузов сучасного автомобіля, який виконаний таким чином, щоб отримувати мінімум пошкоджень у разі аварії, щоб зберегти життя присутнім у салоні машини людям. До речі, останнім часом автовиробники постійно впроваджують різного роду поліпшення конструкції корпусу, доповнюючи його різними елементами, що підсилюють жорсткість. На ділі ж безпека авто і пасажирів безпосередньо пов’язана з геометрією кузова, яка, якщо її порушать, то гарантувати порятунок життів уже навряд чи зможе.

Ну і, зрозуміло, не можна в цьому разі не згадати про системи навігації в авто. Суть системи в тому, щоб за необхідності на місце аварії можна викликати невідкладні служби через супутниковий зв’язок. Цікаво те, що під час серйозних ДТП вона робить все самостійно, і водія з пасажирами часто вдається врятувати в найкоротші терміни незалежно від місця, де трапилася пригода.

Окремо хотілося б поговорити про електронні асистенти і так звані допоміжні системи типу ABS або ESP. Хтось скаже, що в деяких випадках вони заважають автомобілісту, але на практиці, якщо за кермом перебуває недосвідчений водій, то ці функції, навпаки, допомагають не потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, виходячи зі стандартної поведінки людини. Саме тому зайвий раз шукати способи вимкнення цих систем не слід, адже подібне може вилитися в негативні наслідки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: