Збройні сили Швеції придбали найсучаснішу роботизовану систему для випробувань

Швеція придбала безпілотний наземний транспортний засіб THeMIS (UGV) у Milrem Robotics для оцінки. Управління матеріально-технічного забезпечення оборони Швеції, Агентство оборонних досліджень Швеції та Збройні сили Швеції спільно проведуть випробування вантажного варіанту THeMIS.

Підпишись на нас:

Вантажна версія THeMIS оснащена комплектом інтелектуальних функцій Milrem (MIFIK), який полегшує автономну мобільність. Ця модульна система може бути адаптована для різних ролей, окрім логістики, таких як евакуація поранених, розвідка та виконання бойових завдань, шляхом інтеграції технологічних модулів сторонніх розробників.

Оператори пройдуть інтенсивне навчання, щоб забезпечити бездоганну інтеграцію та технічне обслуговування автомобіля. Milrem Robotics також надаватиме постійну підтримку та оновлення для підтримки розширених можливостей платформи.

Сверкер Свардбі, керуючий директор Milrem Robotics Sweden скзав:

«Ми з гордістю вітаємо Швецію як нового користувача THEMIS UGV. Наша співпраця забезпечить оснащення шведських сил найсучаснішими доступними роботизованими системами, що підвищить їхню оперативну ефективність».

THEMIS UGV — це багатоцільовий безпілотний наземний транспортний засіб, призначений для зменшення кількості військ на полі бою. Завдяки своїй відкритій архітектурі THeMIS можна швидко налаштувати для транспортних функцій, озброєння, знешкодження боєприпасів або підтримки розвідувальних операцій залежно від місії. На сьогоднішній день THeMIS придбали 16 країн, у тому числі 8 членів НАТО, зокрема Естонія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Великобританія та США.

THeMIS має гібридну дизель-електричну силову установку, яка забезпечує багатофункціональні можливості та швидку реконфігурацію. Його унікальна модульна конструкція та відкрита архітектура роблять його міцною та надійною системою з низьким або нульовим рівнем шуму. Транспортний засіб може перевозити корисне навантаження 750 кг і має високу стійкість завдяки низькому центру ваги.

З точки зору логістики та бойових дій, транспортування припасів і обладнання в зонах конфлікту часто є складним завданням для піших підрозділів. Фізичні обмеження солдатів часто обмежують кількість техніки та важкого озброєння, яке вони можуть нести. THeMIS Cargo розроблено для зменшення когнітивного навантаження на солдатів, дозволяючи їм транспортувати та використовувати додаткове спорядження та вогневу міць. Це підвищує мобільність і ефективність піших підрозділів проти ворогів. Крім того, THeMIS може підтримувати логістичну діяльність на базі та поповнення запасів.

THEMIS Cargo може бути оснащений різними кріпленнями та обмежувачами для запобігання зсуву вантажу. Одна з версій THeMIS Cargo, мінометного транспортера, пристосована для розміщення міномета калібру до 81 мм. Він має спеціально розроблену систему підвіски для безпечного транспортування та використання міномета, додаткового обладнання та боєприпасів, завдяки чому його можна швидко розгорнути на суворій місцевості. Основне призначення цієї системи – матеріально-технічна підтримка та вогонь з непрямого наведення сил маневру.

THEMIS має розміри 247 x 204 x 117 см і може розвивати максимальну швидкість 20 км/год. Він важить 1630 кг і може нести до 1200 кг корисного навантаження. Він здатний долати схили до 60% і бічні схили до 30%, з дорожнім просвітом 60 см. Він може долати проміжки 90 см і розвивати швидкість буксирування до 80 км/год. У гібридному режимі він має час роботи до 15 годин, який скорочується до 1,5 годин в електричному режимі. Ним можна керувати в межах прямої видимості до 1,5 км і пропонує кілька варіантів живлення, включаючи дизельний двигун і електричний генератор, а також свинцево-кислотні або літій-іонні батареї. Розроблений відповідно до стандартів STANAG 3542, він транспортується повітрям і оснащений датчиками LiDAR, камерами 1080p, світлодіодними та інфрачервоними ліхтарями. Доступні кольори: мілітарі зелений і мілітарі пустельний.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: