Росія розгорнула на Севастопольському пляжі рідкісний комплекс «Тор-М2К»

У Севастополі, що в тимчасово окупованому Криму, російські війська розмістили над громадським пляжем ЗРК «ТОР».

Підпишись на нас:

Про це 1 липня повідомило партизанське угруповання «АТЕШ», додавши фото, що задокументувало розміщення. У звіті ATESH сказано:

«Знову окупаційні сили вибрали «ідеальне» місце для своєї зенітно-ракетної системи, розмістивши її прямо над пляжем, тим самим піддаючи небезпеці місцеве населення».

Помічена система ТОР — це рідкісна конфігурація 9К331МКМ ТОР-М2КМ, встановлена ​​на шасі вантажівки КамАЗ. ТОР-М2КМ розроблено як модульну систему, яка може монтуватися на різних платформах, включаючи кораблі та стаціонарні майданчики. Є модифікацією системи ТОР-М2Е.

До складу бойових елементів комплексу ТОР-М2КМ входять автономний бойовий модуль 9А331МК-1 і зенітно-ракетний модуль 9М334, оснащений чотирма керованими ракетами 9М9331. Ця конфігурація розроблена для забезпечення різноманітних варіантів розгортання та підвищення можливостей протиповітряної оборони.

Розгортання такої складної системи протиповітряної оборони в цивільній зоні викликає значні побоювання щодо безпеки місцевого населення. Використання громадських місць у військових цілях було суперечливою стратегією, яку часто критикували за те, що вона може наражати на небезпеку цивільних осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: