Повітряні сили України показали американський ракетний комплекс HAWK

Військово-повітряні сили України представили поставлений США зенітно-ракетний комплекс HAWK, який ефективно використовується для протидії російським безпілотникам-смертникам і крилатим ракетам.

Підпишись на нас:

Повідомляється, що ця система збила понад два десятки безпілотних літальних апаратів Shahed іранської розробки та чотири ракети, націлені на українську цивільну інфраструктуру.

HAWK, абревіатура від Homing All the Way Killer, зазнав численних модернізацій з моменту свого першого розгортання армією США в 1959 році. Незважаючи на ці досягнення, система зберігає свій основний операційний механізм. Він використовує комбінацію радарів для виявлення цілей на великій і низькій висоті, супроводу цілей і освітлення. Після запуску ракети відстежують освітлену загрозу за допомогою відбитої радіолокаційної енергії.

Хоча незрозуміло, які конкретно версії системи HAWK були поставлені в Україну, минулого року Іспанія оголосила про передачу частини свого інвентарю, включаючи системи I-Hawk Phase I і III, а також Hawk XXI/Hawk 21. У лютому Швеція також передала Україні компоненти своїх систем I-Hawk, відомих у країні як RBS 97. Ці системи модернізуються з 2015 року. Сполучені Штати також зобов’язалися надати системи HAWK для зміцнення можливостей протиповітряної оборони України.

Системи HAWK значно покращили нашу здатність захищатися від повітряних загроз, захищаючи критичну інфраструктуру та рятуючи життя.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: