Rheinmetall і виробник першого в світі позашляхового автобуса представили повнопривідну машину спеціального призначення

Rheinmetall Military Vehicles (RMMV) і словацька компанія Torsus оголосили про стратегічне партнерство на Eurosatory 2024 у Парижі для розробки варіантів MAN TGE і Torsus Terrastorm для сил спеціального призначення. Дві компанії продемонстрували спеціальні варіанти налаштування для Terrastorm HD 4×4 із дворядною кабіною та критою вантажною платформою.

Підпишись на нас:

Terrastorm був розроблений у Словаччині на основі шасі та трансмісії Volkswagen Crafter/MAN TGE 4Motion, зосереджуючись на екстремальних позашляхових можливостях та адаптивності. Він оснащений 2,0-літровим бітурбованим дизельним двигуном Euro VI D потужністю 103 кВт з 340 Нм крутного моменту або 130 кВт з 410 Нм, доступним з шестиступінчастою механічною або восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Компанія Torsus використала свій досвід розробки автобуса Praetorian, який, як стверджує виробник, став першим у світі позашляховим автобусом масового виробництва. Terrastorm також пройшов випробування на відомому полігоні Tatra, де оцінили його здатність до бездоріжжя, а також перевірити його ефективність і комфорт.

Rheinmetall 4X4 MAN TGE Terrastorm Special Forces Vehicle (Джерело зображення: Army Recognition)

Компанія Rheinmetall MAN Military Vehicles у співпраці зі своїм чеським партнером TORSUS вперше представила Terrastorm на виставці Eurosatory 2024 у Парижі. Terrastorm, заснований на кабіні MAN TGE, був значно вдосконалений в порівнянні з TORSUS. До цього часу легкі комерційні автомобілі у вагових класах від 3,5 до 5,5 тонн в основному розглядалися як транспортні засоби постачання або «білі автопарки» для виконання завдань поблизу об’єкта. Однак із розвитком технології повного приводу та появою нових галузей застосування, таких як керування дронами та захист від дронів, ці транспортні засоби все частіше використовуються в оперативних зонах.

Terrastorm можна використовувати для виконання завдань постачання у цивільно-військовому секторі, а також для суто військових операцій. Завдяки міцному кузову, ефективній для бездоріжжя підвісці та великим позашляховим шинам універсальний автомобіль під назвою «Terrastorm» добре підходить для бездоріжжя.

Цей автомобіль уже зарекомендував себе раніше. Його використовували в якості швидкої допомоги під час ліквідації повеней в Італії, що стало можливим завдяки глибині переходу вброд, піднятим вентиляційним отворам на осі та повітрозабірнику. Завдяки трьом різним довжинам у панельному мікроавтобусі його можна використовувати для будь-яких завдань: від компактних підрозділів швидкого реагування (комунікаційні, логістичні, екстрені підрозділи, дрони та протидрони) до завдань евакуації (помістяться кілька поранених людей, які лежать або сидять) або керування безпілотниками. TORSUS має багатий досвід роботи з численними рішеннями для різних систем БПЛА, які успішно використовуються в Україні з початку повномасштабної війни.

Завдяки двом різним колісним базам у шасі, у поєднанні з одинарною або подвійною кабіною, вікно використання значно розширюється: бортові платформи, бортові платформи з кранами (наприклад, підйом нерозірваних боєприпасів або уламків протиповітряної оборони). Також виробник розглядає нові кроки вдосконалень, такі як повний привід для вагової категорії до 5,5 тонн, камуфляжне освітлення або можливість використання в екстремальних кліматичних зонах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: