Експерт розкрив причину швидкого зносу колодок після заміни гальмівних дисків

Гальмівні колодки потрібно міняти досить часто, щоб забезпечити якісне і своєчасне уповільнення автомобіля. При цьому багато водіїв відзначають, що після проведення цієї процедури починають швидше зношуються гальмівні диски. Спеціаліст сервісного автоцентру пояснив, чому так відбувається і як цього можна уникнути.

Підпишись на нас:

Найчастіше, вибираючи гальмівні колодки, автовласники купують рекомендовані продавцями варіанти, не надто звертаючи увагу на технічні моменти. Як правило, вони тільки уточнюють, чи підходить обраний варіант для конкретної марки машини. Однак наразі на ринку представлено багато запчастин неоригінальної якості. Причому підробки можуть бути як з Китаю, так і вироблені у нас. Такі гальмівні колодки можуть значно швидше зношувати гальмівні диски.

В оригінальних виробах використовується понад 30 різних матеріалів. Серед них особливо виділяються мастильні компоненти. Вони забезпечують тиху роботу колодок, а також захищають їх від зносу. В результаті забезпечується не тільки ефективне гальмування, а й відводиться тепло, що попереджає кришіння деталей на високих навантаженнях.

Неоригінальні вироби, як правило, видають значний шум при натисканні на педаль гальма. Це відбувається через велику кількість абразивних матеріалів, які входять до складу, щоб забезпечувати більш високе тертя. При цьому вони справляються із завданням уповільнення автомобіля, але руйнують гальмівні диски. У деяких випадках при активному гальмуванні вони нагріваються так сильно, що починають світитися. Це призводить до нагрівання диска і його підвищеного зносу. Експерти зазначили, що потрібно брати перевірені варіанти в офіційних магазинах, щоб уникнути надалі зайвих витрат.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: