Тепер тільки 6 циліндрів: Toyota GR Supra позбулася базового мотора, ставши потужнішою, але дорожчою

Toyota GR Supra 2025 року дебютувала по той бік Атлантики. Японський спорткар поліпшив свої слабкі місця в стандартному оснащенні і водночас став більш динамічним. Але при цьому він виявився і більш ексклюзивним. Модель не зазнала змін у дизайні екстер'єру, хоча у покупців на вибір є чотири кольори металік: синій, чорний, червоний і білий.

Підпишись на нас:

Усередині поліпшення зосереджені на новому 8,8-дюймовому екрані інформаційно-розважального комплексу. Доступ до нього здійснюється через поворотний джойстик у трансмісійному тунелі. Стандартно автомобіль оснащується звуковою системою JBL з 10-ма динаміками. У дорожчих версіях додаються додаткові колонки і сабвуфер. Ще в базі спорткару покладено різні захисні системи, включно з допомогою під час гальмування, контролем стійкості, тяги, тиску в покришках тощо.

Японський спорткар поліпшив свої слабкі місця в стандартному оснащенні і водночас став більш динамічним.

При цьому “японець” втратив один зі своїх моторів, який ставився в більш доступну версію, в результаті чого автомобіль став дорожчим. Під капот ставиться виключно рядний шестициліндровий двигун потужністю 340 к.с. Він поєднується як з 6-швидкісною “механікою”, так і з автоматичною КПП на 8 передач. Привід – задній. Раніше автомобіль також пропонувався з 2,0-літровим чотирициліндровим агрегатом з турбонаддувом на 258 к.с. Незважаючи на це в базі машині встановлено адаптивну змінну підвіску і активний задній спортивний диференціал.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: