Експерти перерахували проблеми з ДВЗ, що виникли через моторну оливу, яка не темніє

Вибір моторної оливи найчастіше приносить багато проблем автовласникам. При цьому не всі можуть визначити за зовнішнім виглядом, наскільки воно якісне і як добре справляється зі своїми функціями. Експерти назвали основні проблеми, які можуть з'явитися в разі, якщо залита в двигун технічна рідина з часом не чорніє, а залишається прозорою.

Підпишись на нас:

До завдання оливи входить не тільки змащування двигуна, але й його очищення. Для цього в складі присутні спеціальні присадки, частка яких може досягати 20 відсотків. Вони додаються до базових олив. Новий склад зазвичай має коричневий або світло-жовтий колір. При цьому, незважаючи на присутній відтінок, він залишається прозорим.

Під час згоряння палива в циліндрах з’являються відкладення, як правило, це кіптява, нагар, продукти чаду мастила. Якщо вони починають осідати на поршнях і поверхні камери згоряння, а також у клапанах і масляних каналах, утворюються значні відкладення, які можуть призвести до виходу з ладу ДВЗ.

Присадки, які додаються до мінеральної, напівсинтетичної або синтетичної олив призначені для очищення від цих відкладень. Якщо колір оливи потемнів через короткий термін, нічого страшного немає, значить, вона відмінно справляється зі своїм завданням. Якщо власник дотримується регламенту термінів заміни оливи і фільтра, ніяких проблем не виникне, весь нагар і бруд будуть видалені під час наступної заміни. Якщо ж масло залишається прозорим, значить очищення двигуна проводиться недостатньо і варто задуматися про його негайну заміну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: