Популярні в Україні кросовери середнього розміру провалили краш-тести

Підпишись на нас:

Інститут страхування дорожньої безпеки (IIHS) представив нові краш-тести, прагнучи звернути увагу автовиробників на необхідність впровадження аналогічних інновацій, які були розроблені для передніх сидінь і на задні сидіння ТЗ.

Подробиці

Новий тест зосереджений на безпеці пасажирів на задніх сидіннях під час лобових зіткнень і включає в себе манекен, який імітує 12-річну дитину або маленьку жінку. На жаль, тест виявив недостатню безпеку на задніх сидіннях, оскільки дев’ять із 13 позашляховиків середнього розміру, які він нещодавно перевірив, отримали два найнижчі бали через низьку безпеку задніх сидінь.

«Усі ці транспортні засоби забезпечують чудовий захист водія, — сказав Девід Харкі, президент IIHS , — але лише деякі реалізують аналогічний рівень безпеки і на заднє сидіння».

Якщо врахувати пасажирів на задніх сидіннях, то з протестованих автомобілів лише чотири змогли зберегти загальну оцінку «Добре» (найвищий можливий) у тесті на передній удар. Це були:

  • Ford Explorer 2022-23;
  • Subaru Ascent 2022-23;
  • Tesla Model Y 2022-23.

Тільки Ford Mustang Mach-E 2021-23 успішно пройшов тест, отримавши оцінку «добре» за всіма напрямками.

IIHS виявив, що ремені безпеки були правильно розташованими, бічні шторки безпеки працювали належним чином, і не було тиску на грудну клітку манекена у вищезазначених автомобілях. Проте зазначається, що існував невеликий ризик травм голови та шиї в Ascent і Explorer, тоді як голова манекена підійшла занадто близько до переднього сидіння в Model Y.

 

Ризик отримання травм для автомобілів із рейтингом «Маргінальний» був вищим, але виділяються в цьому списку чотиридверний Jeep Wrangler 2021-23 років і Jeep Grand Cherokee. Перший отримав «граничну» оцінку безпеки як для голови, так і для шиї та грудної клітини, і отримав «погану» оцінку в тесті «Обмежувачі задніх пасажирів і кінематика».

IIHS зазначив, що Wrangler не має бокової шторки безпеки ззаду, і що поясний ремінь перемістився з ідеального положення на тазі на живіт під час тестування, збільшуючи ризик травм. Тим часом у Grand Cherokee голова манекена опинилася між подушкою безпеки та вікном, що збільшило ризик травми голови.

У результаті він отримав низькі оцінки в категоріях голови, шиї та грудей і лише оцінку «Прийнятно» в тесті «Обмежувачі та кінематика задніх пасажирів». Джипи були далеко не єдиними моделями, які отримали оцінку «Погано» після того, як було введено тестування задніх пасажирів.

 

Honda Pilot 2022 року, Hyundai Palisade 2022-23, Mazda CX-9 2021-23 років і Nissan Murano 2021-23 років випуску не змогли врятувати пасажира на задньому сидінні під час аварії, незважаючи на те, що водій отримав оцінку «Добре».

 

«Зосередження уваги на слабких місцях у безпеці задніх сидінь — це можливість досягти великих успіхів за короткий час, оскільки рішення, які вже перевірили свою ефективність на передніх сидіннях, можна успішно адаптувати для задніх», — сказала Марсі Едвардс, старший інженер-дослідник, який очолив розробку нового тесту. «Чотири хороші оцінки в цьому раунді тестування показують, що деякі автовиробники вже роблять це».

Результати краш-тестів IIHS
Результати краш-тестів IIHS

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: