Росія починає в Індії виробництво боєприпасів для танків Т-72 і Т-90

Російська державна корпорація «Ростех» через свою дочірню компанію «Рособоронекспорт» запустила в Індії виробництво боєприпасів 3ВБМ17 Mango, оснащених бронебійними підкаліберними снарядами. Ці боєприпаси, призначені для ураження бронетехніки з розширеним захистом і є частиною програми Make In India.

Підпишись на нас:

125-мм боєприпаси Mango сумісні з танками Т-72 і Т-90, які є важливими для Сухопутних військ Індії. Ці російські танки справді є у великій кількості на арсеналі Індії.

Снаряди Mango містять стабілізований бронебійний підкаліберний снаряд 3БМ42, здатний пробивати сучасні танки, оснащені композитною бронею.

Боєприпаси 3VBM17, також відомі як 3BM42 або «Mango», — це снаряд APFSDS (Armor-Piercing Fin-Stabilized Discarding Sabot), який надійшов на озброєння в 1986 році. Цей снаряд розроблений для пробивання невибухової динамічної броні (NERA), як-от броня Chobham. Він має подвійний сердечник зі сплаву вольфраму, покритий сплавом з низькою температурою плавлення та покритий сталлю, що покращує його здатність до проникнення.

Радянський снаряд «Манго» має розміри 532 мм із співвідношенням довжини до діаметра 17:1. Загальна вага снаряда становить 20,4 кг, сам снаряд важить 4,85 кг і 7,05 кг разом з підкасетою. Mango відрізняється вражаючою початковою швидкістю 1700 м/с, що генерує дулову енергію 7,1 МДж.

Що стосується ефективності проникнення, снаряд Mango може пробити 230 мм стандартної сталі на відстані 2000 метрів під кутом 60° та 520 мм на тій же відстані, але під кутом 0°. Незважаючи на те, що цей боєприпас широко використовувався, його поступово замінюють нові моделі, такі як 3BM59/60.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: