На аукціон виставлять 35-річний універсал Volvo з потужним 3,8-літровим двигуном

Підпишись на нас:

Volvo 740 Turbo є одним із тих, хто заклав основу сегменту швидкі універсали. Але є один такий Volvo, який не тільки належав легендарному актору Полу Ньюману, але й пройшов через кілька видатних модифікацій продуктивності.

Подробиці

Цей Volvo 740 Turbo Wagon був створений у 1988 році. Він з заводу мав 2,3-літровий двигун, який розвивав десь близько 163 к.с. і 264 Нм крутного моменту. Цього було недостатньо для Ньюмена, який купив його абсолютно новим.

Volvo 740 Turbo

Він взявся за роботу, вставивши в нього 3,8-літровий V6 з турбонаддувом від Buick GNX. Кажуть, що силова установка в цьому автомобілі видає 320 к.с. і поєднується з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач Borg-Warner від Pontiac Firebird. Але цей Volvo не просто наповнений потужністю. Newman також додав компоненти підвіски, щоб переконатися, що вона може витримувати таку потужність.

Volvo 740 Turbo

Як ви можете бачити на фотографіях, 740-ий посаджений приблизно на 5 см нижче, ніж стандартна версія. Крім того, у ньому використовуються стійки й амортизатори Bilstein, а також знижувальні пружини IPD і поперечні кулі. П’ятиспицеві колеса Volvo на взуті в всесезонні шини BFGoodrich g-Force Comp-2 .

Volvo 740 Turbo

Інтер’єр виглядає потертим, але в пристойному стані. Приладова панель і центральна панель керування настільки оригінальні та класичні, наскільки це можливо, а сидіння можна відреставрувати. Також є турботаймер і датчик наддуву на стійці. У задній вантажній частині все ще є розкладні сидіння, спрямовані проти руху.

Документація включає копію титулу з Коннектикуту на ім’я Ньюмана, літературу виробника, записи про обслуговування та навіть оголошення з попереднього продажу автомобіля, який відбувся в 1997 році. Він не в ідеальному стані, продавець зауважує, що є витік масла з двигуна, але це здається, єдина справжня проблема тут.

Це дика конструкція з неймовірною історією та великим характером, яка потрапить на аукціон Bring A Trailer у п’ятницю вдень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: