Експерт розповів, що заборонено робити з кондиціонером у машині, щоб не потрапити на ремонт

Практично всі сучасні автомобілі оснащені кондиціонером. При цьому багато водіїв згадують про наявність кліматичної установки тільки з настанням весняно-літнього сезону. Однак мало хто здогадується, що з кондиціонером у спеку потрібно поводитися дуже акуратно.

Підпишись на нас:

Отже, перше, на що хотілося б звернути увагу, – це міф про можливість виходу з ладу кліматичної установки, якщо паралельно відкривати вікна в машині. Кондиціонер не зламається, оскільки звичайна система, що працює не в автоматичному режимі, залежить від виставлених водієм параметрів. Проблема більшою мірою зачіпає клімат-контроль. Він працює автоматично, і той пристрій не буде виходити з ладу, а при відкритих вікнах почне працювати з посиленим навантаженням.

Оскільки чимало автомобілістів згадують про кондиціонер в машині тільки з потеплінням, хотілося б нагадати, що перед початком експлуатації цієї установки на старій машині необхідно перевірити справність всієї системи. Потрібно переконатися в тому, що не забитий радіатор, відсутній різного роду наліт на патрубках, а також немає масляних виділень на відповідних трубках, що вказують на витік хладогена. В іншому разі озвучені вище проблеми попередньо доведеться усунути.

Також хотілося б нагадати, що кондиціонер слід вмикати в машині тільки на обмежений проміжок часу, щоб охолодити салон автомобіля. Після цього краще відчиняти вікна і пересуватися з вимкненою кліматичною установкою. Тут проблема криється в тому, що розпарену від спеки людину може просто продути, що іноді призводить до додаткових проблем зі здоров’ям. Окремо потрібно нагадати, що потік повітря під час роботи кондиціонера не бажано направляти на себе.

Ще кондиціонер потрібно заправляти, про що, до речі, забувають багато сучасних автолюбителів. Холодоген у системі не нескінченний і час від часу він закінчується. При цьому працююча система без речовини, яка додатково ще й змащує всі внутрішні елементи, виходить з ладу, а після вже потрібен дорогий ремонт і поїздка до хорошого фахівця, якого не завжди легко вдається знайти. Запаси хладогена загалом поповнюються раз на два роки за умови помірної експлуатації автомобіля. Якщо ж машина використовується на повсякденній основі і завжди працює кліматична установка, то тут відвідувати сервіс потрібно частіше, хоча б раз на рік. Ну і останнє, на що хочеться звернути увагу, – це періодичність роботи кондиціонера. На ділі його потрібно вмикати не тільки влітку, а й у зимову пору року. Це дозволяє не тільки просушувати повітря в салоні, але ще й гарантує збереження працездатності елемента.

1 коментар

  1. Ви водите людей в оману.! Скажіть будь ласка, ви вдома в холодильник теж кожні 2 роки додаете хладогент? Він у Вас закінчується?
    Це так само нібито треба додавати повітря в шини коли спускає, при цьому не полагодивши колесо. Може треба дірку в системі знайти , а все потім заряджати систему.
    Ааа все ясно.! Мабуть треба щоб кліент у вас був постійним кліентом.. кожну весну ніс гроші повні кишені.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: