Водіям розкрили 4 способи позбутися масляного нагару без капремонту двигуна

З терміном "під'їдання мастила" знайомі дуже багато автомобілістів. У таких ситуаціях доводиться регулярно проводити дозаливку мастила в двигун, як правило, це потрібно робити через кожну тисячу кілометрів пробігу. Позбутися від нього повністю можна тільки після капітального ремонту двигуна. Експерти розповіли, як можна уникнути великих витрат і відкласти необхідність проведення складних робіт.

Підпишись на нас:

Як правило, головна причина підвищеної витрати техрідини полягає в природному зносі циліндрів і поршнів. Це виникає при значному пробігу автомобіля, а також при неправильній експлуатації. Експерти рекомендують насамперед переконатися, що підвищена витрата не пов’язана з іншими причинами.

Для початку необхідно перевірити прокладки, ущільнювачі та мастилознімні ковпачки. Якщо є ознаки витоку мастила, необхідно просто замінити їх. Нерідко виникають випадки, коли мастило витікає через погано прикручену зливну пробку. У цьому разі потрібно краще її зафіксувати або замінити. Якщо пропускає масляний фільтр, доведеться поставити новий. У разі використання підробленого мастила воно теж може витікати набагато швидше. Слід купувати цю технічну рідину у перевірених виробників.

Якщо не залишається іншого варіанту, окрім як знос циліндропоршневої групи, можна спробувати вибрати масло з більшою в’язкістю. Для цього необхідно вивчити рекомендації виробника щодо можливих варіантів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: