Втрачають 93 танки, а відновлюють 60 одиниць: в окупантів вдвічі впала кількість відновленої техніки

Підпишись на нас:

Російська армія зняла зі зберігання близько 2500 танків, котрі планово відновлюють. Перші місяці період ремонту складав 115 машин на місяць, а тепер темпи впали до 60 одиниць техніки. Такі дані надали OSINT-аналітик Highmarsed. Джерело спиралось на дані супутникових знімків російських баз зберігання.

У 2024 році окупанти зняли зі зберігання 2500 танків з відкритих майданчиків. Але потужності виробництва не збігаються з очікуваннями росіян. За думкою експертів, початкова кількість 115 танків на місяць була зумовлена тим, що спочатку відновлювалась більш-менш цілісна техніка. Чим дальше – тим складнішого ремонту потребують машини.

Якщо аналізувати статистику, то російська армія втрачає 93 танки на місяць, а відновлює 60 машин. Багато з танків провели просто неба понад 15 років й потребують більшого обʼєму робіт.

«За наявності достатньої кількості грошей, часу і запасних частин, ймовірно, можна відремонтувати будь-який танк, але з часом цей процес стане тільки дорожчатиме. Крім того, Росія поки що зосередилася на створенні потужностей з ремонту/модернізації лише для деяких типів танків, зокрема Т-80, Т-72Б і Т-62″, — стверджують експерти OSINT-аналітик Highmarsed.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: