ЗСУ отримають 120 000 снарядів для 152-мм гаубиці «Мста-Б»

Міжнародний фонд для України (IFU), який очолює Велика Британія і включає кілька союзників Києва, 11 липня 2024 року підписав угоду про закупівлю артилерійських боєприпасів на суму 300 мільйонів фунтів (понад 387 мільйонів доларів). Це значне придбання включатиме до 120 000 артилерійських снарядів калібру 152 мм, необхідних для нагальних військових потреб України.

Підпишись на нас:

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам наголосив на гостроті ситуації, заявивши, що Україні вкрай потрібні додаткові боєприпаси та зброя:

“Разом з Великою Британією та іншими державами-членами IFU ми надамо велику кількість артилерійських боєприпасів якнайшвидше. Це один із багатьох вагомих внесків в оборону України”, – додав він.

З 2022 року Норвегія внесла до IFU загалом 1,8 мільярда норвезьких крон (приблизно 168 мільйонів доларів США). IFU, додатковий механізм фінансування для підтримки України, очолює Міністерство оборони Великої Британії, а також включає Австралію, Данію, Ісландію та Литву, Нову Зеландію, Норвегію, Швецію та Литву. Ці дев’ять країн внесли понад 1 мільярд євро до IFU.

У червні в Україну було здійснено першу поставку боєприпасів у рамках чеської ініціативи щодо закупівлі для України 800 тис. снарядів. Ця безперервна підтримка є частиною міжнародних зусиль щодо підвищення обороноздатності України перед обличчям сучасних військових викликів.

На додаток до зобов’язань з IFU, Норвегія також вжила заходів для збільшення національного виробництва боєприпасів через нещодавню заяву уряду. Раніше цього тижня було укладено нову угоду, яка дозволяє компанії Nammo збільшити виробництво сучасних артилерійських боєприпасів у десять разів і подвоїти виробництво інших типів артилерійських боєприпасів і ракетних двигунів.

Ці ініціативи ілюструють посилення зусиль Норвегії та її міжнародних партнерів щодо задоволення нагальних оборонних потреб України, підкреслюючи важливість солідарності та міжнародної підтримки в часи війни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: