США розробляють для ЗСУ бюджетну ракету ERAM із дальністю ураження понад 450 км

10 липня 2024 року ВПС США опублікували запит пропозицій (RFP) щодо розробки нової авіаційної зброї під назвою Extended Range Attack Munition (ERAM). Саме цей проект має на меті допомогти Україні задовольнити свої оборонні потреби ефективніше та доступніше. Мета полягає в тому, щоб створити прототип автономної ракети, здатної здійснювати атаки на великі відстані. Цей прототип має бути простим у масовому виробництві та відповідати певним можливостям, визначеним урядом.

Підпишись на нас:

Запит на пропозиції надсилається 16 компаніям, які були відібрані на основі попереднього запиту на інформацію (RFI), опублікованого в січні 2024 року. Лише ці попередньо відібрані компанії можуть подати пропозиції, які мають бути подані до 24 липня 2024 року. Пропозиції мають містити дві основні частини: технічний обсяг і ціновий обсяг. Технічний том, обмежений 25 сторінками, має охоплювати передумови проекту, цілі, підхід, результати та необхідні ресурси. Обсяг ціни не має обмеження на кількість сторінок для основного документа, але має містити графік платежів і містити всі необхідні дані для визначення справедливої ​​ціни. Сюди входять каталоги комерційних цін, тарифи на робочу силу, інші прямі витрати та запропоновані витрати на відрядження.

Пропозиції мають бути чіткими та детальними, забезпечуючи твердий план виконання вимог уряду. Потенційні виробники повинні не просто переформулювати вимоги, але й пояснити, як вони будуть виконані. Пропозиції оцінюватимуться за кількома факторами: інноваційними методами, технічними перевагами, шляхом комерціалізації, ризиком виконання та справедливою ціною.

Уряд може домовитися про присудження одного або кількох проектів як окремих прототипів згідно з іншими угодами про трансакцію (OTA), але це не обов’язково. Компанії не отримають відшкодування витрат на розробку пропозиції, якщо OTA не буде надано. Урядові експерти розглядатимуть пропозиції, а службова інформація зберігатиметься в таємниці.

Початковий RFI в січні 2024 року мав на меті зібрати інформацію від зацікавлених і спроможних компаній, які могли б відповідати вимогам ERAM. Компанії заохочували подавати Заяву про можливості (SOC), що демонструє їхні відповідні знання та досвід. SOC повинен продемонструвати здатність виробляти:

  • 500-фунтову зброю з ефектами вибуху, осколків і обмеженого проникнення;
  • змінні опції запобіжника;
  • дальність принаймні 463 км;
  • швидкість не менше 0,6 Маха;
  • навігаційною системою, яка працює в середовищах із погіршенням роботи GPS;
  • точність в межах 10 метрів як у звичайному середовищі, так і в середовищі з високим рівнем електромагнітних перешкод (EMI);
  • виробничу потужність понад 1000 All-Up-Rounds (AUR) протягом 24 місяців після укладання контракту.
Хоча боєголовка некерованої бомби Mark 82 може вважатися базовою для 500-фунтової зброї ERAM, це буде рішення постачальника, а не вимога уряду США. (Джерело зображення: Міністерство оборони США)
Хоча боєголовка некерованої бомби Mark 82 може вважатися базовою для 500-фунтової зброї ERAM, це буде рішення постачальника, а не вимога уряду США. (Джерело зображення: Міністерство оборони США)

Уряд уточнив наступні моменти в попередньому RFI щодо ERAM: існує інтерес до можливості зв’язку передачі даних у зброї, і буде вітатися технічна документація щодо дизайну доступної конструкції масової лінії передачі даних. Застосовуються стандартні методи зберігання боєприпасів, а багаторазові бомбові блоки (BRU) також представляють інтерес, хоча конкретні BRU ще належить визначити. Наразі немає інтересу до спільної автономії для цієї платформи. Хоча боєголовку Mk 82 можна вважати базовою для зброї класу 500 фунтів, це рішення постачальника, а не вимога уряду США. Для системи не встановлено цільової ціни, і для цього RFI немає відповідної статті бюджету на дослідження, розробку, випробування та оцінку (RDT&E).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: