Названі 7 найбільш ненадійних сімейних автомобілів

Підпишись на нас:

Купуючи сімейний автомобіль перше, що спадає на думку, це надійність. Як правило, більшість автовиробників розробляють машини із цього класу з прицілом на безпроблемність, але вдається реалізувати це далеко не всім. Як вибрати автомобіль для сім’ї та не зіткнутися з несподіваними проблемами. Відповідь на це запитання дали журналісти видання «What Car», які назвали найгірші з точки зору надійності сімейні моделі.

Подробиці

Об’єднавшись з страховою компанією «MotoEasy» автори цього рейтингу провели опитування понад 25 тисяч респондентів, попросивши тих назвати всі проблеми, з якими вони зіткнулися за останні 2 роки. Ми традиційно відібрали зі списку машини, які зараз доступні і на українському ринку.

Skoda Octavia (2020 – теперішній час)

Skoda Octavia

Приголомшливі 54% власників Octavia поточного покоління розповіли журналістам про те, що їхній автомобіль страждав від проблем протягом попередніх 24 місяців. Збої в роботі супутникової навігації/інформаційно-розважальної системи спостерігалися у 31% автомобілів, тоді як проблеми з електрикою торкнулися ще 27% машин.

Індекс надійності – 78,7%

Skoda Yeti (2009 – 2017)

Skoda Yeti

Хоч Yeti і вважається дуже практичним автомобілем, але він не такий надійний, як хотілося б. Тридцять три відсотки автомобілів, які брали участь в опитуванні власників цієї моделі, за останні два роки стикалися з несправностями. Найбільш поширеною скаргою були проблеми з коробкою передач/зчепленням, а також кондиціонером, кузовом, гальмами, електрикою, супутниковою навігацією та підвіскою.

Індекс надійності – 79,2%

Volkswagen Golf (2020 – теперішній час)

Volkswagen Golf

Актуальне покоління Golf демонструє набагато гірші показники з погляду надійності, ніж його попередник. 39% власників цього хетчбека повідомили як мінімум про одну несправність свого автомобіля.

При цьому 24% всіх поломок припало на електричні проблеми, не пов’язані з двигуном, та проблеми із супутниковою навігацією/інформаційно-розважальною системою. Результати опитування включили також: проблеми з кондиціонером, акумулятором, кузовом, двигуном, паливною системою і підвіскою автомобіля.

Індекс надійності -79,9%

Honda Civic (2012 – 2017)

Honda Civic

Civic попередньої генерації в 35% його власників визвав скарги на ті чи інші несправності. На проблеми з кондиціонером припало 17% несправностей, а інші електричні проблеми – ще 12%.

Індекс надійності – 85,2%

Kia XCeed (2019 – теперішній час)

Kia XCeed

Проблеми з кузовом були головною турботою 15% власників Xceed, які розповіли про несправності свого автомобіля. Крім того, в опитуванні виявились деякі проблеми з акумулятором, двигуном та його електричними системами, вихлопом, обробкою салону та підвіскою машини.

Індекс надійності – 93,3%

Mazda 3 (2014 – 2019)

Mazda 3

46% власників Mazda 3 під час опитування розповіли про те, що їхній автомобіль зіткнувся з тією чи іншою поломкою за попередні 24 місяці. Найбільший головний біль його власників викликали кузов, гальма та електрика, яка не має відношення до двигуна.

Індекс надійності – 93,8%

Kia Ceed (2018 – теперішній час)

Kia Ceed

Попри очікування, корейська 5-дверка увійшла до списку найненадійніших автомобілів. Принаймні 15% її власників стикалися з технічними проблемами. Серед них: кузов, двигун, вихлопна система та підвіска.

Індекс надійності – 94,8%

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: