Готові віддати ЗРК і артсистеми ЗСУ: Аргентина стала частиною формату «Рамштайн»

Підпишись на нас:

Аргентина вже неодноразово повідомляла, що має намір виділяти військову допомогу Україні. Латиноамериканська держава не так давно стала частиною формату “Рамштайн”, а тому ми мало що знаємо про неї.

Першою гучною заявою Аргентини була готовність передати Україні придбані в росії вертольоти Мі-171. На фоні того, що цієї передачі не відбулось – може здатись, що Аргентині немає що дати Україні, а всі заяви від Буенос-Айреса – беззмістовні. Однак це не так.

За офіційними даними The Military Balance 2023, збройні сили Аргентини мають в своєму арсеналі близько 400 одиниць M113 різних модифікацій, близько 1100 артсистем різних типів та калібрів (42 самохідні та 108 буксируваних артустановок калібру 155-мм, 64 буксирувані гаубиці калібру 105-мм та майже 900 мінометів калібрів 81 мм, 107 мм та 120 мм).

Якщо дивитись на протиповітряну оборону Аргентини, то там перебувають відомі в Україні зенітно-ракетні комплекси малої дальності RBS 70, а також малокаліберні зенітні гармати Oerlikon GAI-BO1 від швейцарського оборонпрому. З авіації Аргентина має не нові F-16 від Данії за посередництва США.

Ці факти дають нам зрозуміти, що Аргентина доволі здатна допомогти військовою технікою нашій артилерії, однак наразі офіційних повідомлень стосовно цього питання немає.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: