Стало відомо, коли Україна отримає 14 мобільних систем боротьби з дронами VAMPIRE

Підпишись на нас:

Компанія L3Harris Technologies 6 січня оголосила про отримання контракту від Міністерства оборони на суму 40 мільйонів доларів США. Контракт розрахований на поставку 14 транспортних засобів з агностичним модульним ракетним обладнанням ISR, або багатоцільовою системою озброєння VAMPIRE™.

Подробиці

Портативний комплект «ВАМПІР» дозволить сухопутним військам України націлюватися та збивати ворожі безпілотники та захищатися від наземних загроз супротивника. Системи, замовлені Міністерством оборони допоможуть Україні захиститись від атак на цивільну інфраструктуру.

«З серпня ми інвестували в закупівлі, тестування та сертифікацію, щоб виробництво VAMPIRE могло початися без затримки», — сказав Люк Савойя, президент відділу розвідки компанії L3Harris. «Ми прагнемо підтримувати стратегічного партнера США з потужним потенціалом, оскільки народ України продовжує захищати свою країну та захищати свою незалежність».

Згідно з контрактом Міністерства оборони, L3Harris встановить набори VAMPIRE на транспортні засоби, надані урядом США, для оперативної бойової підтримки на українському полі бою. Контракт передбачає поставку L3Harris 14 систем VAMPIRE:

  • чотири — до середини 2023 року;
  • ще десять — до кінця 2023 року.

Прототип VAMPIRE, наданий Міністерству оборони в квітні, був обраний у серпні для пакету допомоги від США на 3 мільярди доларів. Компанія почала польові випробування в 2021 році, а влітку 2022 року продовжила випробування дальності та довговічності.

Система управління місією VAMPIRE інтегрує передовий датчик націлювання WESCAM MX-10 RSTA зі станцією озброєння, що дозволяє оператору швидко й точно вражати цілі. Недорога високоточна ракета Advanced Precision Kill Weapons System, обрана спеціально для використання в Україні, забезпечує підвищену летальність для ураження цілей у поєднанні з безконтактним підривником L3Harris.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: