Експерт розкрив простий і дешевий спосіб відновлення рульової рейки своїми руками

Підвіска сучасного автомобіля - це складний конструктивний вузол, що складається з безлічі елементів і допоміжних деталей. Не останню роль тут відіграє рульова рейка, яка час від часу виходить з ладу і може доставити власнику чимало проблем. При цьому багато автолюбителів не знають, що в деяких випадках її можна відновити своїми силами.

Підпишись на нас:

Безумовно, ремонт у сервісі або повноцінну заміну також можна вважати відновленням своїми силами. Однак це дуже витратний захід. Що ж стосується самостійного відновлення рульової рейки, то на це потрібно не так багато часу, і зробити все необхідне зможе кожен автолюбитель. Суть процедури на практиці доволі проста. Від автомобіліста потрібно лише трохи вільного часу, а також простору.

Отже, для початку потрібно розібратися чи не настав для рульової рейки на машині логічний кінець внаслідок її тривалої експлуатації. Для цього автомобілісту доведеться дістатися до самої деталі і перевірити люфт. Якщо він невеликий у межах 15 – 20 градусів, то панікувати і готуватися до великих фінансових витрат не слід. За таких обставин достатньо буде лише затягнути відповідний регулювальний болт, присутній на виробі.

Знайти відповідний механізм не так складно, оскільки він розташований на конструкції біля рульового вала і з’єднаний з ним за допомогою пластикової втулки через пружину. Діставшись до цього елемента, можна приступити до регулювання. У процесі головне не перестаратися і не перетягнути болт. В іншому разі можна буде зіткнутися з додатковими проблемами. Болт краще затягувати в кілька етапів, перевіряючи в перервах, як обертається рульове колесо.

Якщо кермо стає обертати важче, то це свідчить про те, що автомобіліст уже перетягнув регулювальний болт і його необхідно послабити на кілька градусів. Важливо розуміти, що цей процес дає змогу позбутися проблеми лише на обмежений проміжок часу. Якщо рульова рейка дає про себе знати, то автомобілісту рано чи пізно все одно доведеться зіткнутися з істотними фінансовими витратами. При цьому зайвий раз економити на цьому немає сенсу.

Річ у тім, що цей конструктивний елемент ходової частини насамперед відповідає за безпеку. Отже, відтягуючи процес ремонту, автолюбитель власноруч збільшує ризик потрапити в дорожньо-транспортну пригоду. Жартувати з цим не варто, оскільки згодом можна буде зіткнутися з куди більш істотними витратами на ремонт. До речі, якщо на рульовій рейці з’являється люфт, то її не обов’язково відразу міняти, але стежити за нею доведеться під час кожного ТО, роблячи на цьому акцент під час діагностики ходової частини.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Наявність самого люфта не обов’язково виникає в самій рейці, перш ніж підтягувати переконайтесь що нема люфта на з’єднанні між рейкою і рульовим валом (якщо є то дотягніть), та люфта в нижній хрестовині рульового вала (тоді заміна хрестовини або нижньої частини вала).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: