Як діагностувати несправність двигуна авто за масляним щупом

Велика частина автовласників перевіряє рівень оливи при непрацюючому двигуні. Таким чином можна дізнатися реальні свідчення. При цьому моторист профільного автосервісу розповів, для чого потрібно перевіряти мастило під час роботи мотора, а також, які відомості можна отримати в цьому випадку. З'ясувалося, що таким чином можна діагностувати необхідність капітального ремонту ДВЗ.

Підпишись на нас:

Під час перевірки потрібно проаналізувати, наскільки легко відкривається кришка маслозаливної горловини, а також як легко можна витягнути щуп. Річ у тім, що під час роботи мотора гази, які виходять із камери згоряння, не повинні в ньому накопичуватися, вони мають бути перенаправлені назад у колектор, щоб згодом покинути систему через вихлоп. За це відповідає спеціальний клапан, завдання якого організація правильного спрямування потоків повітря і випускних газів двигуна.

Іноді трапляється, що мембрана, яка знаходиться всередині клапана, що регулює тиск у картері двигуна, зношується і клапан залипає у відкритому стані. У результаті починається неконтрольоване всмоктування мастила, що призводить до появи сизого диму з вихлопної системи. Водієві в цьому разі потрібно звернути увагу, як висмикується щуп. Якщо його немов хтось тримає з іншого боку, потрібно тільки замінити клапан вентиляції. Якщо ж він сам вискакує зі свого гнізда, висока ймовірність, що найближчим часом може знадобитися капремонт ДВЗ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: