Швеція і Іспанія відправлять в Україну 14 танків Leopard 2, а Норвегія з США дві системи NASAMS

Підпишись на нас:

10-те засідання Контактної групи з питань оборони у форматі Рамштайн відбулося 15 березня в режимі он-лайн і зібрало близько 50 країн.

Подробиці

За словами міністра оборони США Ллойда Дж. Остіна, Швеція оголосила, що надасть Україні 10 танків Leopard і ключові компоненти ППО. Норвегія у партнерстві зі США подарує Україні дві системи NASAMS. Нідерланди ініціюють нові контракти для забезпечення поставок нової зброї на поле бою в Україні. Крім того, Словенія оголосила про внесок, який допоможе «задовольнити кілька пріоритетних вимог України, включно з бронетехнікою», повідомляє Укрінформ .

Іспанія відправить в Україну нову партію ще чотирьох основних бойових танків Leopard, повідомила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з питань оборони України, повідомляє El Español . Вони будуть додані до шести інших Leopards, які Іспанія зобов’язалася відправити в Україну.

Канада надішле Києву близько 8000 артилерійських боєприпасів і десяток ракет протиповітряної оборони в рамках військової допомоги Оттави Києву, йдеться в заяві міністерства оборони Канади 15 березня, повідомляє Reuters. Також Канада надасть Україні понад 1800 навчальних боєприпасів до бойових танків Leopard 1, які подарували Данія, Німеччина та Нідерланди.

Глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив намір дев’яти країн поставити Україні 150 танків Leopard.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: