Поліцейські мають примусово доставити до ТЦК 6-7 млн водіїв

Підпишись на нас:

З 17 липня українців до ТЦК можуть доставляти працівники поліції. Примус буде здійснюватись відповідно тих громадян, що не оновили свої дані та не виконали вимоги закону про мобілізацію.

З травня чоловіки мали два місяці, щоб оновити свої дані будь-яким зручним способом: від відвідування територіальних центрах комплектування до використання додатку «Резерв+».

За даними Міноборони, станом на 15 липня 2024 року, свої дані оновили понад 4 млн українців, однак 6-7 млн українців не встигли цього зробити.

Олег Синютка з комітету Верховної Ради з регламенту, депутатської етики та організації роботи наголошує, що потрібно продовжити терміни оновлення даних для військовозобов’язаних, призовників і резервістів. І якщо питання стоїть щодо доставлення тих, хто не оновив дані до ТЦК примусово, то 6-7 мільйонів – це непосильна кількість громадян.

Наголошуємо, що ухилянтів поліція може ідентифікувати за різними реєстрами даних, а також під час зупинки автомобіля за порушення ПДР. Водіїв буде обмежено у праві користування транспортним засобом, а після оновлення даних – їх буде поновлено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: