Розміновувачі та індивідуальний захист: США передала Україні особливий пакет допомоги

Підпишись на нас:

Україна отримала від Америки пакет міжнародної технічної допомоги. Уряд США спільно з компанією Tetra Tech передали Державній спецслужбі транспорту техніку для розміновування.

Розміновувачі та індивідуальний захист: США передала Україні особливий пакет допомоги

Урочиста подія передачі спецтранспорту проходила на площі перед центральним входом до Національного музею історії України у Другій світовій війні. На заході був присутній особовий склад Державної спеціальної служби транспорту.

Україна отримала:

  • 4 машини механізованого розмінування GCS 100;
  • 4 причепи GCS 100;
  • 4 мобільні технічні станції до GCS 100;
  • 5 екскаваторів JCB з броньованими кабінами;
  • 4 вантажівки MAN;
  • 4 вантажно-пасажирські мікроавтобуси Mercedes-Benz Sprinter;
  • запасні частини;
  • 16 комплектів засобів захисту.

Таким чином Україні допомагають розміновувати та повертати життя на ті території, котрі було звільнено від російських окупантів. Пакет допомоги коштував меценатам 5,8 мільйона доларів.

Розміновувачі та індивідуальний захист: США передала Україні особливий пакет допомоги

Серед техніки були не лише західні зразки, а й вітчизняне обладння, наприклад, засоби індивідуального захисту, лафети для перевезення машин для розмінування та бронювання екскаваторів.

Тут можна побачити і український розміновувач DOK-ING MV-10, а також
дистанційні роботизовані платформи для розмінування GCS-100. Останній може працювати на ґрунті глибиною до 20 см і виявляти протипіхотні міни у важкодоступних місцях. Щодня кожна з техніки може перевіряти територію до 5000 кв. м.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк наголосила, що: «для розмінування територій України Сполучені Штати Америки з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виділили 182 млн доларів, що є найбільшою допомогою за всю історію співпраці країн. Ще 12,5 млн доларів буде виділено в межах спільної ініціативи з Посольством Канади».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: