Не встигла з’явитись, а вже знищена: ЗСУ «мінуснули» російську САУ «Мальва»

Підпишись на нас:

Українські військові знищили новеньку техніку окупантів, котра лише у 2024 році вперше з’явилась на фронті. Під обстріл ЗСУ потрапила російська 152-мм самохідна гаубиця 2С43 «Мальва».

Не встигла з’явитись, а вже знищена: ЗСУ мінуснули російську САУ «Мальва»

В російському телеграм каналі повідомили, що САУ потрапила під удар ракети M30A1 на Харківському напрямку. Ймовірно, що удар було нанесено з HIMARS. В цих ракетах касетні бойові елементи замінені вольфрамовими кульками для ураження площі без нерозірваних боєприпасів.

Не встигла з’явитись, а вже знищена: ЗСУ мінуснули російську САУ «Мальва»

«Нова російська 152-мм САУ на колісному шасі 2С43 «Мальва» після невдалого ураження ракетою M30A1 з вольфрамовими кульками з пускової установки HIMARS», — так прокоментовано подію.

Не встигла з’явитись, а вже знищена: ЗСУ мінуснули російську САУ «Мальва»

На світлинах показано, що залишилось після вибуху. Кузов прошитий кульками, в деяких місяцях вони застрягли, а колеса машини повністю спущені.

Наголосимо, що перша партія САУ «Мальва» прибула в розпорядження окупантів у жовтні 2023 року, а у липні були завершені випробування техніки.

Цікавий факт, що над створенням САУ почали працювати з 2010-х років. Основою для техніки виступила гармата 2А64 з довжиною ствола у 47 калібрів. Якщо брати глобально, то російська «Мальва» є по суті аналогом французької САУ Caesar або ж української «Богдани».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: