Хто буде перескладати на права кожні 10 років: українців очікують нові правила

Підпишись на нас:

Український уряд планує встановити
мінімальний та максимальний вік для керування транспортними засобами. Цьому рішенню передувала Угода про асоціацію з Євросоюзом. Коментар з приводу цього питання дав заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Дане питання стоїть на розгляді у Верховній Раді з 2022 року. Законопроєкт №8082 мав внести зміни до Закону України «Про дорожній рух». Таким чином українське законодавство має бути відредаговано та стати наближеним до норм ЄС.

Українських водіїв чекають основні три зміни.

По перше, введення нових категорій транспортних засобів: АМ – мопед з максимальною швидкістю до 45 км/год, А1 та А2 – малі мотоцикли з розмежуванням потужності, А – великі, спортивні мотоцикли, В1 – квадроцикли.

По друге, нові терміни дії посвідчень водія. Наприклад, водії, що мають категорію В – повинні кожні 10 років перескладати іспит.

По третє, визначення основних умов для допуску до керування транспортними засобами. Тобто буде чітко визначено вікові межі керування транспортними засобами.

Наразі законопроєкт №8082 не прийнятий, однак нардепи його обговорюють та намагаються дійти спільної точки зору з представникам МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий вважає, що прийняття законопроєкту – це питання часу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: