Росія відправляє в Україну додаткову партію застарілих танків Т-54

Росія переміщує в Україну додаткові танки Т-54, розробки яких сягають кінця Другої світової війни.

Підпишись на нас:

Нещодавні повідомлення в соціальних мережах показують, що ешелон з танками Т-54 був помічений на залізничній станції Узуново, приблизно за 150 км на південь від Москви.

Відправлення цих старовинних танків, які почали виробляти в 1945 році, підкреслює постійну проблеми в постачанні техніки на передовий край для ведення тривалої війни.

Перший прототип танку Т-54, створений у Нижньому Тагілі наприкінці 1945 року і він став основою бронетанкових підрозділів Радянського Союзу та Варшавського договору з кінця 1950-х років.

«Ці танки, незважаючи на свій вік, використовуються для різноманітних завдань на полі бою», — сказав аналітик з питань оборони. «Спочатку вони були перепрофільовані під артилерійські функції, ведення вогню з прихованих позицій. Тепер вони все частіше беруть участь у безпосередніх бойових діях».

Т-54 і його наступник Т-55 брали участь у численних глобальних військових конфліктах з моменту появи. Понад 83 500 одиниць цієї техніки, було вироблено у Радянському Союзі, а ще 21 000 у Польщі та Чехословаччині. Т-54/55 є, мабуть, найбільш випробуваним у боях танком, який коли-небудь виготовлявся. Його послужний список включає військові конфлікти на Близькому Сході, в Африці, Азії і тепер знову в Європі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: