Українські автовласники за продаж автомобіля можуть отримати штраф 34 000 грн

Підпишись на нас:

Українців, котрі хочуть перепродати свій транспортний засіб, може чекати новий штраф. Цього разу Верховна Рада взялась за водіїв, котрі скручують пробіг на автомобілях.

Законопроєкт №10216 вже зареєстровано у Верховній Раді. Таким чином депутати планують вберегти українців від шахрайських схем продажу автомобіля.

Справа в тому, що майже кожен третій продавець зменшує пробіг авто. Тому в даний процес вирішила втрутитись держава. Українців, котрі фальсифікуватимуть пробіг уживаного транспортного засобу, чекає штраф у розмірі від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У 2024 році це становить 8500-17 000 гривень. Якщо буде здійснено повторне порушення, то шахрай заплатить від 1 000 до 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що еквівалентно 17 тисяч – 34 тисяч гривень.

«Законопроект сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від купівлі транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності», – йдеться в записці пояснення до документа.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: