Volkswagen випустить недорогі електромобілі, які перевершать Tesla

Підпишись на нас:

Volkswagen розпочав свою боротьбу за домінування на ринку електромобілів із ID.2all, концептом, який схожий на раніше анонсований хетчбек за 25 000 євро. Саме цей автомобіль європейські дилери VW пропонуватимуть з 2025 року.

Подробиці

27 000 доларів США, саме цей цінник зробить ID.2 найдоступнішим електромобілем VW і зробить серйозну конкуренцію Tesla Model 2 і іншим електромобілям з агресивними цінниками, які будуть найближчими роками створюватися в Китаї. Але дешево не означає повільно. VW каже, що єдиний електродвигун ID.2 потужністю 223 к.с. розганятиме його до 100 км/год менш ніж за 7 секунд – що, лише на півсекунди гірше ніж у Golf GTI.

ID.2all створюватимуть на скороченій версії тієї самої електричної платформи MEB, яка є в кожному VW EV від ID.3 до ID.Buzz, але в той час як у одномоторних версій цих автомобілів трансмісія розташована позаду, що приводить в рух задні колеса, розташування двигуна ID.2 дозволить перейти на передній привід. При довжині 4050 мм він насправді трохи коротший, ніж поточний Polo, але колісна база 2600 мм ближча до гольфу, і VW обіцяє подібний обсяг внутрішнього простору.

Відлуння Mk1 Golf

Ви, мабуть, помітили, що розмір — не єдине спільне між ID.2all і Golf. Кремезний стиль нового EV, зокрема дизайн C-стійки, який VW порівнює його з натягнутим луком лучника, явно натхненний роботою Джуджаро над оригінальним Golf 1974 року і стане загальною рисою інших майбутніх Volkswagen.

Volkswagen ID.2all

Визначні особливості дизайну включають підтягнуті «м’язисті» крила, що охоплюють широку колію та 20-дюймові колеса, лінію даху, яка звужується донизу, що призводить до спортивного короткого заднього скла, прихованих ручок задніх дверей і комплекту фар, з’єднаних світловою смугою, яка разом з вузьким вирізом на бампері внизу надає ID.2all доброзичливого вигляду, який зазвичай притаманний автомобілям Pixar.

Як і зовнішній стиль, який вказує на нову еру для дизайну VW, так само виглядають і зовнішній вигляд і компонування інтер’єру. Поточні інтер’єри Volkswagen ID піддалися критиці через дешеві матеріали та жахливу інформаційно-розважальну систему, і хоча нещодавня підтяжка обличчя ID.3 доклала певних зусиль, щоб покращити ці недоліки, ID.2all, схоже, зробить великий стрибок вперед.

Незважаючи на те, що ми ще не бачили концепту в металі фотографії чітко демонструють спроби VW створити більш преміальний, більш гостинний вигляд у своїх інтер’єрах. У сильних горизонтальних лініях і помітній плаваючій центральній консолі є натяк на Tesla, але салон VW виглядає менш спартанським і більш зручним.

Як і в більшості нових автомобілів, в інтер’єрі ID.2all домінують цифрові екрани: у цьому випадку приладовий дисплей розміром 10,9 дюйма і другий 12,9-дюймовий планшет, встановлений над центральним тунелем. Приємно бачити, що Volkswagen поєднав інформаційний дисплей з поворотним контролером на тунелі в той час, коли багато інших виробників автомобілів, включаючи BMW, який був піонером концепції, відходить від цієї ідеї . Також приємно: ми бачимо жорсткі клавіші для регулювання температури, розташовані під екраном, а кермо має елементи керування, схожі на барабан, замість сенсорних кнопок.

На додаток до сучасної графіки за замовчуванням, водії можуть вибрати старомодний спідометр і дисплей у стилі Beetle або альтернативний варіант у стилі 80-х, який виглядає як касетний програвач кінця 1970-х.

Що стосується внутрішнього простору, то в ID.2all його набагато більше, ніж в оригінальному Golf. Навіть з піднятими сидіннями ви отримуєте 440 літрів багажного простору, але цей обсяг збільшується до 1330 літрів, якщо ви використовуєте відкидні задні сидіння. Також складіть переднє пасажирське сидіння, і ви зможете перевозити вантажі довжиною 2200 мм. І оскільки двигун розташований спереду, а не ззаду, як на інших моделях, що походять від MEB, є також величезна площа для зберігання під підлогою багажника та ще один відсік, що замикається, під задньою лавкою, щоб розмістити кабель для зарядки.

У Volkswagen кажуть, що батарею можна буде зарядити з 10 до 80 відсотків за 20 хвилин за допомогою швидкого зарядного пристрою, але не згадують, чи витримає вона більше 170 кВт, якими користуються нещодавно оновлені ID.3 та ID.Buzz. Виробник стверджує, що запас ходу на електриці WLTP становить близько 450 км, «щоб можна було без проблем дістатися до пункту призначення навіть під час довгих подорожей».

Серійний ID.2 надійде в продаж у Європі через два роки, але він недовго залишиться найменшою моделлю ID. VW також планує ще більш доступний ID.1, який може коштувати всього 20 000 євро.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: