В автосервісі розкрили найкращий спосіб уберегти лобове скло від cколів і тріщин

Будь-якому автомобілісту доводилося стикатися зі сколами і тріщинами на лобовому склі машини. Примітно те, що найчастіше тому виною виступають камені, що вилітають з-під коліс транспорту, який рухається попереду.

Підпишись на нас:

Насправді не зіткнутися з непередбачуваною ситуацією у вигляді каміння, що вилетіло з-під коліс іншого транспортного засобу, можна, але для цього доведеться відмовитися від експлуатації ТЗ на дорогах громадського користування. Від такої проблеми не застрахований жоден водій, чи то власник преміального ТЗ, чи то машини бюджетного класу. Так як же мінімізувати ризики або звести можливість пошкодження скла до мінімуму? На практиці все доволі просто і зрозуміло, автомобілісту просто слід завжди стежити за дистанцією.

На ділі підтримувати дистанцію не так складно, як може здатися на перший погляд. Тут не потрібно забувати про те, що каміння, яке вилітає від іншого ТЗ, може пошкодити не тільки лобове скло, а й лакофарбове покриття. Відновлення останнього, до речі, також коштує чималих грошей. Колись раніше для розв’язання цієї проблеми придумали спеціальний пластиковий захист, який розміщується на самому початку капота. Однак на ділі цей конструктивний елемент показав, що повною мірою він не допомагає захистити свою машину.

Що ж стосується реальної можливості врятуватися від каміння, що летить від іншого автомобіля, то вона є. І це не дистанція або пластиковий захист на капот. Хорошим способом у цьому разі виступає обтягування лобового скла відповідною плівкою. За таких обставин можна не хвилюватися за каміння, яке летить, бо всю шкоду на себе прийматиме плівка. Це задоволення коштує недешево, але допомагає автомобілісту уникнути непередбачених витрат.

Хотілося б зазначити, що у вирішенні такого питання економити не слід. Краще придбати дійсно якісну і стійку плівку, яка допоможе захиститися від каменів. Єдиний момент, на який потрібно звернути увагу, – це періодичність заміни. На жаль, плівка не служитиме автомобілісту протягом усього терміну експлуатації ТЗ. Елемент затирається, отримує пошкодження і просто втрачає світлопропускну здатність, що також загрожує проблемами.

На практиці плівку можна міняти раз на сезон або один раз протягом року. Це не такі критичні витрати порівняно з вартістю лобового скла і їх цілком собі може дозволити будь-який сучасний автолюбитель. Хотілося б лише нагадати, що купувати потрібно дійсно якісну плівку. У вирішенні такого питання не варто економити, інакше потім можна буде зіткнутися з дійсно великими витратами. Адже лобове скло в наші дні хоч і неважко підібрати, часом це може вимагати великих вкладень, особливо, якщо деталь має підігрів і допоміжні датчики.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: