Як продовжити термін служби варіатора за рахунок зменшення робочої температури

Останнім часом варіатори все частіше встановлюють у нові машини. Цей вид трансмісії вимагає більш дбайливого ставлення, ніж класична автоматична коробка передач. Він легко перегрівається і дуже чутливий до особливостей експлуатації. Власник сервісного центру розповів, як можна продовжити термін служби коробок передач такого типу.

Підпишись на нас:

Особливістю варіатора можна виділити швидкий перегрів робочої рідини. Це відбувається при підвищених навантаженнях. Якщо її температура досягає 80 градусів, починаються перші проблеми. Коли вона досягає 115 градусів, запускається процес, який призводить до значної втрати ефективності використовуваної в коробці рідини. У результаті починається знос деталей, які взаємодіють, що може призвести до появи металевої стружки. Трансмісія в цьому випадку перемикається в аварійний режим. Власник може дізнатися про це за загорянням індикатора перегріву на приладовій панелі.

Перегріти варіатор досить легко, для цього достатньо досить довго рухатися на високих обертах. Так буває під час обгону, крім того, в місті до цього призводять регулярні пробуксовки на початку руху.

Продовжити життя варіатора можна, встановивши додатковий радіатор охолодження. Як правило, виробники встановлюють тільки теплообмінник на корпус агрегату. Додатковий радіатор дозволяє забезпечити безперебійну роботу трансмісії навіть у випадках, коли основний теплообмінник виявляється засміченим і не справляється зі своїми завданнями.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: