Узбецька армія починає випробування нових БТР Arslon 8×8 і бронемашини Tarlon-M 4×4 місцевого виробництва

Узбецькі ЗМІ повідомили, що перший бронетранспортер (БТР) вітчизняного виробництва Arslon 8x8 і модернізований бронеавтомобіль Tarlon-M 4x4 проходять полігонні випробування з подальшою поставкою узбецькій армії. Крім того, повідомляється, що узбецька армія отримає партію оновленого покоління бронемашини Tarlon.

Підпишись на нас:

БТР Arslon, що відповідає стандартам НАТО, оснащений автоматизованим бойовим модулем, здатним наводити ціль вдень і вночі. Він озброєний 30-мм гарматою і 7,62-мм кулеметом. Машина може перевозити вісім десантників і трьох членів екіпажу і адаптована до різних кліматичних умов Узбекистану. Залежно від комплектації БТР важить від 32 до 35 тонн і має протимінний захист рівня 4a/4b, що еквівалентно 10 кілограмам тротилу. Передня частина БТР відповідає шостому класу захисту, борти і задня частина – четвертому. Цей БТР містить комп’ютеризовані системи управління та автоматизований бойовий модуль. Хоча конкретні тактико-технічні характеристики залишаються засекреченими, він призначений для транспортування особового складу та виконання спеціальних завдань у зонах підвищеної небезпеки.

Бронеавтомобіль «Тарлон-М» масою від 13,5 до 14,5 тонн, який випускається вже в четвертій версії, має корпус із композитних матеріалів із полімерною бронею. Він встановлений на повнопривідному шасі 4х4, що забезпечує високу прохідність. Довжина автомобіля становить 6300 мм, ширина – 2500 мм, висота – 2650 мм. «Тарлон-М» оснащений закритою системою цифрового і супутникового зв’язку та бойовим модулем із 14,5-мм гарматою, розробленим вітчизняними інженерами. Автомобіль має потужність двигуна 155 к.с., що дозволяє йому розвивати максимальну швидкість 105 км/год і запас ходу 750 км. Ця машина призначена для патрулювання, виконання спеціальних завдань у небезпечних районах, охорони військ, транспортування десантів і колон. Використовується для вогневої підтримки мобільних груп і блокпостів, бойового патрулювання, охорони військ і транспортних колон.

Станом на 2023 рік перелік бойових броньованих машин (БТР) узбецької армії включає парк основних бойових танків (ОБТ), що складається з 340 танків, зокрема 70 танків Т-72, ​​100 танків Т-64Б/МВ і 170 танків Т-62. До складу розвідувальної техніки (РРКР) входять 19 одиниць, з них 13 БРДМ-2 і 6 БРМ-1. Всього бойова машина піхоти (БМП) представлена ​​370 одиницями. Інвентар включає 270 одиниць БМП-2 і приблизно 100 одиниць БТР-82А.

Бронетранспортери (БТР) у службовому номері 388 з поділом на гусеничні та колісні варіанти. Серед гусеничних БТРів – 50 БТР-Д, колісних – 338 одиниць, у тому числі 24 БТР-60, 25 БТР-70 та 210 БТР-80. Захищені патрульні машини (PPV) включають 79 одиниць, серед яких Cougar 4×4, 24 Ejder Yalcin, 50 MaxxPro і 5 Typhoon-K 4×4. Броньована бойова бойова машина (БМК) включає 129 одиниць, з них 120 БМД-1 та 9 БМД-2. Вони служать мобільними командними пунктами, обладнаними системами зв’язку та управління для координації операцій на полі бою. Крім того, узбецька армія має в своєму розпорядженні різноманітними броньованими транспортними засобами, загалом понад 11 одиниць. Це 7 автомобілів “Кугуар”, 4 “М-квадроцикли” та невизначену кількість автомобілів “Тигр-М”. Вони виконують різноманітні допоміжні функції, від логістики до транспортування військ, підвищуючи оперативну гнучкість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: