Власник АЗС назвав несправність автомобіля, при якій його заборонено заправляти до повного бака

Багато автовласників мають звичку заправляти бак під саму шийку горловини. Таким чином вони сподіваються пройти якнайбільший кілометраж, не заїжджаючи на автозаправні станції. Це може загрожувати доволі суттєвими проблемами. Власник АЗС розповів у бесіді із журналістами, які автомобілі категорично заборонено заправляти до повного бака.

Підпишись на нас:

Багато водіїв докладають зусиль, щоб долити паливо у бак навіть після того, як заправний пістолет «відстрілює». Експерт зазначає, що паливні баки мають дуже складну систему вентиляції, при повному заповненні простору вона може бути порушена. До неї входить кілька клапанів. Вентиляційний відповідає за напрямок повітря в бак, щоб підтримувати потрібний рівень тиску. Розташовується він безпосередньо біля заливного патрубка. Інший клапан автоматично закривається, як тільки автомобіль нахилиться більш ніж на 45 градусів, щоб попередити витік палива у разі, якщо машина потрапила у ДТП та перекинулася.

Якщо перелити паливо, можна порушити роботу клапанів. В цьому випадку воно може витекти через дренажні трубки. Вони знаходяться під заднім крилом, тож водій може навіть не помітити, що зіткнувся із цією проблемою. Паливо потрапляє на деталі ходової частини, проводку, що призводить до зменшення довговічності цих деталей та неприємного запаху в салоні.

На машинах, у яких несправна кришка паливного бака, значний ризик, що паливо почне вихлюпуватися. У таких автомобілях заправлятись до повного бака категорично заборонено, оскільки це загрожує ризиком займання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: