Поліції дозволять застосовувати електрошокери проти водіїв

Підпишись на нас:

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону про внесення змін до статті 45 Закону України “Про Національну поліцію України”, що передбачає розширення повноважень поліції щодо використання електрошокових пристроїв.

Подробиці

Ініціатором змін є МВС України. Це вже друга спроба ухвалення подібного закону; перша, запропонована у квітні 2021 року, не отримала підтримки парламенту.

Законопроєкт передбачає три підстави для застосування електрошокерів:

1. Під час затримання особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення і чинить опір або намагається втекти.
2. Під час затримання особи, яка чинить фізичну протидію поліцейському.
3. У разі спроби затриманого втекти з-під варти.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий наголосив, що використання електрошокерів у виняткових випадках може суттєво знизити ризик травмування правопорушника або летального результату порівняно із застосуванням вогнепальної зброї.

 

1 коментар

  1. Дайте дурному в руки сірники. У поліціянтів більше ніж достатньо засобів саморборони та впливу на правопорушників, їм ще шокери дати. А якщо у людини хворе серце, яким чином це оголошувати, на чолі собі написати? А якщо цей же пристрій буде використано проти поліції?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: