Росіяни почали використовувати раритетні гармати першої половини XX століття

Підпишись на нас:

ЗСУ знищують артилерійські системи окупантів прискореними темпами, що призвело до значних втрат серед російської артилерії.

Подробиці

У червні 2024-го втрати російських артсистем утричі перевищили показники попереднього півріччя. Унаслідок цього ЗС РФ почали використовувати радянські знаряддя на кшталт стародавніх гармат М-46, які раніше зберігалися на полігонах.

Згідно з аналітиками, на початку вторгнення у Росії було близько 19 тис. артсистем різних типів. З початку війни зі зберігання було знято 1,5 тис. САУ для поповнення наявних 2,5 тис. Однак на фронті спостерігається менша кількість цих гармат. До лютого цього року було нараховано близько 4 тис. одиниць артилерії, з яких 1 тис. – САУ.

Генштаб ЗСУ регулярно повідомляє про знищення російських артсистем у товарних кількостях (15 тис. шт.) Оцінки незалежних експертів із групи ORYX не настільки бравурні: за їхніми словами, цифри українських штабістів виглядають завищеними в 15 (!) разів.

– Точну кількість знищеної техніки важко визначити, оскільки вона знаходиться далеко від лінії фронту, – зазначають фахівці.

За даними Forbes, станом на червень-2024 росіяни втратили близько 1,4 тис. артсистем. Основними причинами знищення артилерії окупантів є удари ракет HIMARS, застосування FPV-дронів і ймовірне використання Силами оборони українського аналога баражувального боєприпасу “Ланцет”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: