Розгін до 100 км/год менш ніж за 2 секунди: новий Xiaomi претендує на звання найшвидшого автомобіля

Китайська компанія офіційно розсекретила прототип нового електричного Xiaomi SU7 Ultra 2025 року. Представлений автомобіль лише віддалено нагадує однойменний седан, який вже вийшов на домашній ринок. Новий SU7 Ultra претендує на звання найшвидшої серійної машини у світі. Домогтися різкого зростання динаміки вдалося за рахунок масштабної переробки прототипу.

Підпишись на нас:

Так, на відміну від Xiaomi SU7, китайська новинка випущена в кузові, який на 100% виготовлений з вуглецевого волокна. Таке рішення дало змогу істотно скоротити вагу автомобіля, одночасно підвищивши його міцність. Заявлена маса становить 1,9 тонн. Новинка виділяється відмінною аеродинамікою кузова. Для цього виробник встановив спереду і ззаду розвинені спойлери, а кліренс новинки був зменшений до мінімально можливого значення.

Розгін до 100 км/год менш ніж за 2 секунди: новий Xiaomi SU7 Ultra претендує на звання найшвидшого автомобіля

Китайська новинка отримала кілька агрегатів, сукупна віддача яких сягає 1548 к.с. Завдяки їм прискорення до 100 км/год у Xiaomi SU7 Ultra займає 1,97 секунди, до 200 км/год – за 5,96 секунди, до 300 км/год – за 15,07 секунди. Автомобіль також отримав новітню батарею з підтримкою надшвидкої зарядки.

Розгін до 100 км/год менш ніж за 2 секунди: новий Xiaomi SU7 Ultra претендує на звання найшвидшого автомобіля

На додаток до цього китайську новинку оснастили унікальними гальмівними механізмами. Завдяки їм автомобіль на швидкості 100 км/год проїжджає лише 25 метрів до повної зупинки. Вартість китайської новинки поки що не оголошено.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: