Система захисту Trophy врятувала ізраїльський танк Merkava від знищення ракетою

Підтримувані Іраном бойовики Хезболли опублікували відео, в якому стверджується, що вони успішно запустили протитанкову ракету Almas по ізраїльському танку Merkava.

Підпишись на нас:

Однак оборонні аналітики та військові експерти розповіли, що система активного захисту Merkava Trophy ефективно нейтралізувала загрозу, продемонструвавши свої передові оборонні можливості.

На відео, яке широко поширене в соціальних мережах, зображено момент, коли ракета наближається до танка «Меркава». Аналітик Джо Трузман, який уважно стежить за ситуацією, виділив ключові моменти кадру. «Ракета «Алмас» Хезболли націлена на танк «Меркава». Ви можете побачити те, що виглядає як захисна система на танку, до того, як закінчиться подача. Також видно, як один із екіпажу танка опустив голову», – зазначив Трузман.

Trophy APS, розроблений Rafael Advanced Defense Systems, призначений для виявлення та перехоплення вхідних снарядів. На опублікованому відео видно, як система ідентифікує ракету та вживає контрзаходи, щоб запобігти її ураженню танка. Датчики та радіолокаційні компоненти системи виявляють загрози в режимі реального часу, надаючи екіпажу танка критичні попередження та активуючи захисні заходи.

Одне помітне спостереження зробив користувач платформи соціальних мереж X, відомий під псевдонімом «Tank Posting». Користувач описав цей інцидент як:

«одна з найкращих реальних демонстрацій того, як APS виявляє атакуючу ракету з верхньої частини, опускає щити та повертає дві «голови» до загрози. Trophy навіть попередив командира досить рано, щоб той міг пірнути всередину, щоб уникнути осколків».

Система Trophy була ключовим компонентом ізраїльської стратегії захисту бронетехніки, забезпечуючи важливий рівень захисту від різноманітних протитанкових загроз.

Ефективність Trophy APS у цьому випадку не лише підтверджує її можливості, але й підкреслює поточний технологічний прогрес у військових системах захисту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: