Чехія поставить ЗСУ 100 000 снарядів для артилерії до кінця літа

МЗС Чехії оголосило, що в рамках ініціативи під керівництвом Чехії, в якій беруть участь 18 країн, в липні-серпні в Україну буде доставлено 100 000 артилерійських снарядів, а до кінця року планується поставити 500 000 снарядів.

Підпишись на нас:

22 липня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі оголосив у Брюсселі, що 100 тис. артилерійських снарядів буде доставлено в Україну протягом липня та серпня за ініціативою Чехії. Ініціатива, в якій беруть участь 18 країн, має на меті доставити в Україну загалом 500 тисяч снарядів до кінця року.

Як повідомляє ČTK, Ліпавскі заявив, що 15 із 18 країн уже виконали свої обіцянки та внесли кошти в ініціативу. Він додав, що є достатньо коштів для доставки 500 000 снарядів до кінця року, але зараз вони шукають додаткове фінансування, щоб продовжити ініціативу до 2025 року.

«Ми могли б поставити до 800 000 снарядів цього року, якби у нас були гроші », — сказав Ліпавський журналістам.

Він підкреслив, що чехи щоденно контактують з українськими партнерами, які високо оцінюють ініціативу.

Чеська ініціатива з боєприпасів отримує артилерійські боєприпаси з країн за межами Європейського Союзу. Нещодавно в Україну прибула перша партія приблизно 50 тисяч снарядів. Чеська Республіка співпрацює в цій ініціативі насамперед з Нідерландами та Данією.

Ліпавський зазначив, що деяка інформація щодо ініціативи є дуже делікатною, особливо щодо країн, у яких закуповуються боєприпаси.

«Загальновідомо, що Росія намагається підірвати нашу ініціативу, тому ми не хочемо говорити, звідки беремо боєприпаси», — пояснив він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: