Киянин відсуджує у військової частини 152 353 гривень компенсації за пошкоджений у ДТП автомобіль: рішення суду

Підпишись на нас:

У лютому-2023 року в Києві на пр-ті Перемоги сталася ДТП за участю автомобілів Nissan, керованого військовослужбовцем, і Citroen, за кермом якого перебував цивільний. Потерпілий зажадав компенсацію від військової частини, де служить винуватець, в обсязі ₴152 353.

Подробиці

Святошинський райсуд Києва розглянув справу 01.07.2024. Встановлено, що 21 лютого минулого року сталася ДТП, у якій обидва автомобілі зазнали пошкоджень. Військовослужбовця було визнано винним в адмінпорушенні згідно зі ст. 124 КпАП.

Громадянин звернувся до МТСБУ з повідомленням про ДТП і заявою на страхове відшкодування, надавши всі необхідні документи. МТСБУ виплатила максимально передбачену суму – ₴160 000.

Для оцінки матеріального збитку власник “Сітроена” найняв TOB “Клевер Експерт”. Звіт за 09.03.2023 показав, що за відновлювальний ремонт треба сплатити ₴1 026 143, а ринкова вартість машини до потрапляння в аварію становить ₴358 053.

Під час оформлення протоколу поліція зафіксувала, що Nissan належав військовій частині МОУ. Але київські служителі Феміди встановили, що громадянин не надав достатніх доказів приналежності авто до військової частини і не довів, що винуватець ДТП виконував службові обов’язки на момент аварії.

Суд відмовив у задоволенні позову, наголосивши, що військова частина не може нести відповідальність за дії військовослужбовця, оскільки авто не перебувало на балансі підрозділу, а сам військовослужбовець не був у трудових відносинах із військовою частиною на момент ДТП.

Аргументи та вердикт Святошинського райсуду доступні для ознайомлення за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/120057593.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: