Великобританія успішно випробувала лазерну зброю Raytheon, встановлену на броньованому авто

Компанія Raytheon UK у співпраці з Лабораторією оборонної науки і технологій (Dstl) і оборонним обладнанням і підтримкою (DE&S) успішно випробувала систему високоенергетичної лазерної зброї (HELWS), вбудовану в броньовану машину Wolfhound британської армії.

Підпишись на нас:

Це випробування, проведене на полігоні Dstl у Портон-Дауні, є першим у своєму роді у Великобританії. Воно показало, що лазерна зброя нейтралізує цілі на відстані понад один кілометр

HELWS, легка портативна система встановлена ​​на бронемашині Wolfhound британської армії. Ця успішна інтеграція знаменує значний прогрес у демонстраційній програмі Міністерства оборони наземної лазерної спрямованої енергетичної зброї (LDEW), спрямованої на протидію зростаючій загрозі, яку становлять безпілотники:

«Ми довели, що високоенергетична лазерна система зброї Raytheon може відстежувати та вражати цілі, будучи встановленою на транспортному засобі», — сказав Джеймс Грей, виконавчий директор і керуючий директор Raytheon UK. «Швидкість, з якою було надано цю можливість, можлива лише завдяки наполегливій роботі наших британських партнерів із малого та середнього бізнесу в поєднанні з перевіреною технологією, розробленою Raytheon».

Цей варіант HELWS спеціально розроблений для нейтралізації безпілотних літальних апаратів НАТО класу 1 і сумісний з існуючими системами протиповітряної оборони, включно з радаром, системами командування та управління та іншими платформами. Інтеграція Wolfhound успішно об’єднала перевірені можливості Raytheon HELWS з інноваційною інтелектуальною власністю Великобританії таких партнерів, як Frazer Nash, NP Aerospace, LumOptica, Blighter Surveillance Systems і Cambridge Pixel.

Знищино більше 400 цілей: Великобританія успішно випробувала лазерну гармату Raytheon, встановлену на броньованому авто Wolfhound

Член парламенту Джон Хілі, державний секретар з питань оборони, наголосив на важливості цього розвитку подій, заявивши:

«Як міністр оборони я хочу вивести політику з національної безпеки, тому там, де є важлива робота, розпочата за попереднього уряду, ми буде просувати це в інтересах національної безпеки. Ось чому ми відновлюємо важливі партнерські відносини з промисловістю та продовжуємо розширювати технологічні межі. Це сприятиме процвітанню та створить кваліфіковані робочі місця по всій країні».

Команда Hersa, співпраця між Dstl і DE&S, відповідають за управління доставкою демонстраторів і підготовку збройних сил Великобританії до впровадження інноваційних систем озброєння.

«Спільна робота Dstl, DE&S та промисловості забезпечила швидку еволюцію цього лазерного демонстратора. Успішне випробування цієї високопотужної лазерної зброї знаменує собою ключовий момент у наших поточних зусиллях щодо підвищення майбутніх оперативних можливостей британської армії», — сказав Метт Корк, керівник програми Dstl. «Ця технологія пропонує точні, потужні та економічно ефективні засоби для ураження повітряних загроз, забезпечуючи кращий захист наших сил».

HELWS від Raytheon вже сертифікований для використання в збройних силах США, накопичивши понад 40 000 годин тестування та успішно знищивши понад 400 цілей. Наступний етап випробувань у Великій Британії буде зосереджений на тому, щоб солдати британської армії ознайомилися з системою та уточнили вимоги до майбутніх можливостей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: