«Ростех» поставив російській армії нову партію мобільних мінометів: в тому числі на базі автомобіля «Урал»

«Ростех» поставив Міноборони Росії нові партії модернізованих мобільних мінометів, у тому числі мобільні міномети 2С12А «Сані», буксирувані міномети 2Б11 і легкі міномети 2Б24. Корпорація нарощує виробництво цих моделей відповідно до вимог державного замовлення.

Підпишись на нас:

У складі комплексу «Сані» — транспортна машина підвищеної мобільності на базі платформи «Урал», здатна проїхати 1000 кілометрів. На неї встановлений 120-мм міномет 2Б11, який розвантажується за допомогою електричної лебідки. Завдяки своїй мобільності системи «Сані» можуть використовуватися як «пересувні» міномети з постійною зміною позицій.

82-мм міномет 2Б24 є легким і призначений для піхотних підрозділів, у тому числі гірської. 2B24 простий у використанні та високоефективний проти особового складу, укриттів та легкоброньованої техніки.

2Б11 — це 120-мм міномет, розроблений Радянським Союзом, який надійшов на озброєння в 1981 році і використовується досі. Його використовували ще в радянсько-афганській війні. Цей міномет виробництва ВАТ «Мотовилихинскі заводи спеціального машинобудування та металургії» є прикладом ефективної та надійної мобільної артилерії.

2B11 вагою 210 кг керує команда з п’яти осіб. Використовує різні типи боєприпасів, у тому числі вибухові, димові, освітлювальні та запальні снаряди вагою приблизно 16,8 кг кожен. Міномет калібру 120 мм встановлюється на двоколісному транспортному шасі 2Ф510 і часто переміщується вантажівкою ГАЗ-66 4×4.

Цей міномет забезпечує стрільбу під кутом підйому від 45 до 80 градусів і повороту ±5 градусів без зміни положення сошки. Його скорострільність досягає 15 пострілів за хвилину, ефективна дальність стрільби від 0,46 км до 7,18 км. Для стрільби використовуються приціли типу МПМ-44М.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: