ЗСУ отримають військову техніку і боєприпаси від Болгарії

Міністр оборони Болгарії Атанас Запрянов оголосив про плани надати Україні надлишкову військову техніку та боєприпаси після ретельного огляду болгарських військових ресурсів і виявлення надлишкової техніки, яка може бути передана Україні без шкоди для національної безпеки.

Підпишись на нас:

Болгарія планує надати Україні надлишки боєприпасів та іншої військової техніки, якщо ці поставки будуть компенсовані країнами-союзниками, заявив тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони країни Атанас Запрянов.

І українські, і російські сили сильно залежать від артилерійського вогню вздовж величезної 1000-кілометрової лінії фронту. Однак Україна відчуває значний дефіцит артилерійських боєприпасів.

Рішення Болгарії було прийнято після ретельного аналізу потреб болгарської армії та інвентарю, деякі з яких виявилися для них непотрібними, повідомляє БНР.

Запрянов підкреслив, що ця пожертва не зашкодить обороноздатності Болгарії:

«Ми провели дуже ретельний аналіз і розрахунок. Виявилося, що є предмети, які надлишкові і непотрібні болгарській армії», – сказав Запрянов.

Міністр повідомив, що допомога буде частиною ширшої угоди з країною-союзником, подібної до попередньої домовленості. Відповідно до попередньої угоди Болгарія отримала приблизно 30 мільйонів євро (32 мільйони доларів) компенсації, яка була призначена на модернізацію армії країни.

Болгарія надала Україні два пакети військової допомоги, затверджені наприкінці 2022 року та в червні 2023 року.

У січні 2024 року міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив , що військово-промисловий комплекс Болгарії працює майже в режимі 24/7 для постачання Україні боєприпасів, стрілецької зброї та легкого озброєння, переважно за радянськими стандартами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: