Модернізовану партію російських “Градів” відправили в Україну: суть доопрацювань і деталі поставки

Підпишись на нас:

Окупанти відправили на український фронт партію модернізованих РСЗВ БМ-21 “Град”. На опублікованих у Х-мережі кадрах видно додаткові екрани для захисту кабіни екіпажу і пускової установки від ударів FPV-дронів.

Подробиці

Згідно з Defence 24, зазначені 122-мм установки часто губляться в бою. Відправлена в Україну партія навряд чи є повністю новою: частина машин, з високою часткою ймовірності, пройшла через процедуру відновлення. На етапі ремонту на “Гради” навісили сітки для протидії безпілотникам-камікадзе.

За підрахунками аналітиків групи Oryx, безповоротні втрати росіян у таких РСЗВ з початку вторгнення в Україну досягли 210 одиниць. У лютому-2022 у розпорядженні окупантів було щонайменше 1,7 тис. “Градів”.

У колоні, що потрапила на відео, також помітна автоцистерна на шасі автомобіля КамАЗ.

Незважаючи на появу модернізованої версії РСЗВ 9К51М “Торнадо-Г”, недостатні обсяги виробництва не дозволяють окупантам здійснити повний перехід на цю модель. Як наслідок, експлуатація розроблених на початку 1960 років “Градів” триває.

Один комплекс БМ-21 містить 40 пускових труб. Дальність ведення вогню залежить від типу використовуваних боєприпасів і становить 20-45 км. На виконання одного залпу йде 20 секунд.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: