Експерт роз’яснив, чи можна заощадити, заливаючи 92-ий бензин замість А-95

Багато автовласників намагаються заощадити на бензині, враховуючи, як швидко зростає його вартість. Моторист профільного сервісу розповів у розмові з журналістами, чи спричинить значну економію використання низькооктанового бензину А-92 замість А-95. При цьому йшлося про двигуни, для яких дозволено використання дешевшого варіанта бензину.

Підпишись на нас:

Експерт зазначив, що зараз сучасні мотори спочатку розробляються під використання з високооктановим паливом. Однак, щоб продавати більше машин, інженери проводять налаштування системи програмним чином, щоб система могла працювати на низькооктановому паливі.

При цьому зазначено, що бензин А-92 схильний при високому тиску детонувати. Цей процес супроводжується появою мікровибухів, які негативно впливають на поршні, клапани та інші деталі мотора. В результаті власнику, який бажає заощадити, доведеться надалі витратитися на дорогий ремонт двигуна.

Навіть якщо виробник допускає використання А-92, витрата палива буде на 5-7% вищою. Експерт зазначає, що в сучасних турбомоторах та атмосферних двигунах з високим ступенем стиснення краще використовувати бензин А-95. А-92 можна використовувати в моторах, які розроблялися з самого початку під нього.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: