Мер Харкова розповів, скільки систем ППО потрібно для захисту міста

За словами мера Ігоря Терехова, незважаючи на серйозні пошкодження енергетичної інфраструктури, Харків впроваджує рішення децентралізованого опалення, щоб підготуватися до майбутньої зими.

Підпишись на нас:

Харківський міський голова Ігор Терехов заявив в інтерв’ю РБК-Україна, що місту потрібна комплексна система протиповітряної оборони для захисту від російських атак.

Терехов сказав :

«Один-два Patriot не вирішать усіх проблем Харкова — потрібна ціла система».

Мер розповів про серйозні збитки енергетичній та тепловій інфраструктурі Харкова від російських ударів:

«Всі теплоелектростанції, які живили Харків, зруйновані. Сьогодні ми не маємо жодного кіловата від них», – сказав Терехов.

Щоб підготуватися до зими, місто встановлює малі когенераційні установки та модульні котельні по всьому Харкову. Терехов висловив упевненість, що за умови виконання запланованих заходів ці заходи можуть повністю замінити централізоване опалення.

За оцінками міського голови, наразі в Харкові проживає понад 1 мільйон людей, у тому числі близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб з інших областей. Він зазначив, що більше людей повертаються в місто, ніж виїжджають.

Місто продовжує відбудову, незважаючи на триваючі обстріли. За словами Терехова, з 2022 року місто відбудувало 300 будинків. За його оцінками, повна реконструкція Харкова обійдеться приблизно в 10 мільярдів доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: