Російський виробник поставив першу партію гусеничних всюдиходів ТМ-140

24 липня 2024 року «Ростех» оголосив про поставку першої серії гусеничних всюдиходів ТМ-140 для МНС Росії. Ці машини призначені для експлуатації на Крайній Півночі, зокрема в Чукотському автономному окрузі, і виготовлені на Курганмашзаводі.

Підпишись на нас:

ТМ-140 розроблений для подолання важкого бездоріжжя, наприклад, снігу та боліт. Він забезпечує високу маневреність, може долати пересічену місцевість зі схилами та нахилами до 30 градусів, а також може плавати зі швидкістю 4 км/год.

«Сьогодні за контрактом з МЧС Росії поставлені перші автомобілі, до кінця року підприємство планує поставити ще кілька серій цих всюдиходів ”, – сказав представник Ростеху.

ТМ-140 має вантажопідйомність до чотирьох тонн і радіус дії 550 км. Ще однією ключовою особливістю TM-140 є його модульна конструкція. Автомобіль оснащений універсальною вантажною платформою, на якій можуть розміщуватися різні модулі та технологічне обладнання, наприклад, житловий блок, ремонтна майстерня або кран-маніпулятор. Це дозволяє швидко адаптувати автомобіль під конкретні завдання.

ТМ-140 – гусеничний всюдихід, розроблений в Росії і в основному використовується в цій країні. Ця машина, створена для роботи в екстремальних умовах, наприклад, на Крайній Півночі, може вмістити екіпаж із семи осіб. Він має вантажопідйомність до 11 200 кг, що робить його надійним інструментом для різноманітних місій.

ТМ-140 також оснащений опцією для віддаленої станції озброєння, озброєної кулеметом, що забезпечує додатковий захист і наступальну здатність, якщо це необхідно. Що стосується захисту, він може бути оснащений додатковою бронею для захисту від вогню зі стрілецької зброї.

Цей транспортний засіб розвиває максимальну швидкість 45 км/год по дорозі, що дозволяє йому долати різні типи місцевості та перешкоди. Його радіус дії 550 км робить його особливо придатним для тривалих операцій без частого поповнення запасів.

З точки зору розмірів, ТМ-140 має 2,71 метра в довжину, 2,65 метра в ширину і 2,19 метра у висоту, пропорції, які дозволяють йому переміщатися у відносно обмеженому просторі, безпечно транспортуючи свій екіпаж і обладнання. Ці характеристики роблять TM-140 необхідним транспортним засобом для рятувальних і транспортних операцій у важкодоступних районах.

Таке спеціальне обладнання, як ТМ-140, вже використовують десятки російських замовників, у тому числі нафтогазові компанії, геологорозвідувальні підприємства та муніципальні служби у віддалених районах Крайньої Півночі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: