Експерт розповів, чим небезпечна тривала робота турбованого двигуна на «холостому» ходу: це не лише висока витрата мастила

Підпишись на нас:

Нерідко водії залишають машину працювати на «холостому» ходу, не усвідомлюючи, що це може призвести до неприємних наслідків. Експерт пояснив, чому не можна надовго залишати без навантаження турбодвигуни. Зокрема, за такої роботи агрегату не збільшується швидкість зносу турбіни. Це обумовлено саме відсутністю навантажень.

Однак якщо двигун довго так працює, це збільшує витрату мастила. Це притаманно для будь-яких типів, зокрема дизельних. Підвищена витрата обумовлена ​​тим, що без навантаження пари мастила проникають через ущільнювальні сполуки в каталітичний нейтралізатор. Тому після тривалої стоянки із вихлопної труби нерідко виходить сизий дим. Він з’являється внаслідок згоряння моторного мастила, що просочується через турбіну. Вона при цьому не пошкоджується.

У ході цього процесу підвищується зношування головки блоку циліндрів. Також проблеми виникають із клапанами та впускним колектором. Тобто тривала робота двигуна на «холостому» ходу скорочує термін його служби, а також підвищує шанси на дорогий ремонт.

Експерт додав, що, щоб уникнути подібних наслідків, рекомендується давати навантаження на двигун не рідше, ніж через 20-30 хвилин. Тобто слід залишати двигун працювати на «холостому» ходу не більше півгодини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: