ЗСУ отримають новий іспанський зенітно-ракетний комплекс Hawk

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес провела відеоконференцію з Міністром оборони України Рустемом Умеровим. Обговорення, яке велося з авіабази Торрехон-де-Ардос, було зосереджено на поточній військовій підтримці та майбутній допомозі Україні.

Підпишись на нас:

Під час зустрічі Міністр Умеров надав детальну інформацію про поточну ситуацію в Україні та окреслив найбільш нагальні потреби Збройних Сил України. У відповідь міністр Роблес детально розповіла про майбутні поставки військового обладнання Іспанії, наголосивши на значному прогресі, досягнутому у підготовці українського військового персоналу, оскільки вже підготовлено 5000 солдатів.

Оголошення міністра Роблес щодо відправлення важливого військового обладнання стало ключовим моментом розмови. Вона підтвердила, що до вересня Україна отримає повністю боєздатну зенітну батарею «Яструб», що посилить можливості протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Міністр Роблес також наголосив на гуманітарних зобов’язаннях Іспанії, деталізувавши зусилля щодо підтримки дітей-сиріт та членів сімей українських військовослужбовців. Ця підтримка включає організацію транспортування з Польщі до Іспанії, що дозволяє їм провести кілька днів у безпечному та гостинному середовищі.

Система Hawk включає ракети «земля-повітря» малої та середньої висоти, призначені для перехоплення повітряних цілей на різних відстанях і висотах. Використовується багатьма країнами, включаючи Францію, Грецію, Іран, Ізраїль, Італію, Японію, Кувейт, Нідерланди, Єгипет, Йорданію, Марокко, Румунію, Саудівську Аравію, Сінгапур, Іспанію, Південну Корею, Швецію, Тайвань, Туреччину, Україну та Об’єднані Арабські Емірати.

Hawk оснащена маршевим ракетним двигуном на твердому паливі з подвійною тягою, що надає їй високу швидкість, яка досягає 2,7 Маха. Ракета поставляється в двох основних варіантах:

  • МІМ-23А зі стартовою вагою 584 кг і 54 кг осколково-фугасною бойовою частиною;
  • МІМ-23Б вагою 627,3 кг і 75 кг осколково-фугасною бойовою частиною.

Система наведення Hawk базується на напівактивному радіолокаційному самонаведенні з пропорційною навігацією, що забезпечує високу точність перехоплення цілей. Дальність польоту ракети також залежить від моделі:

  • від 2000 до 32 000 метрів для MIM-23A;
  • від 1500 до 40 000 метрів для MIM-23B.

Що стосується розмірів, то ракета має довжину 5,08 метра, діаметр 0,37 метра і розмах крил 1,19 метра, що дозволяє їй зберігати оптимальну стійкість і маневреність в польоті. Спочатку розроблений Сполученими Штатами, Hawk залишається важливим компонентом систем протиповітряної оборони в багатьох країнах, ефективно захищаючи від різноманітних повітряних загроз.

Рустем Умеров висловив щиру вдячність Іспанії за непохитну та суттєву підтримку. Він відзначив послідовне забезпечення Іспанією повністю боєздатної техніки, яка відіграє активну роль у захисті України від російської агресії. Ця безперервна підтримка з боку Іспанії залишається наріжним каменем у зміцненні обороноздатності України в ці складні часи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: