Нідерланди та Данія поставлять ЗСУ 14 відремонтованих танків Leopard 2

Нідерланди та Данія мають намір поставити Україні 14 відремонтованих танків Leopard 2. Танки, доопрацьовані німецьким виробником зброї Rheinmetall, готові до відправки до кінця літа.

Підпишись на нас:

14 танків Leopard 2A4 будуть відправлені цього літа, про що 25 липня повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс. Ці бойові танки, придбані спільно двома країнами минулого року, були відремонтовані та випробувані протягом останніх кількох місяців.

За даними міністерства оборони Нідерландів, танки раніше використовувалися і були повністю відремонтовані німецькою фірмою Rheinmetall:

«Вчора та сьогодні останні 2 Leopard 2 проходять перевірочні випробування в рамках доставки. Перші 12 танків вже передані на відправку. Усі 14 танків будуть доставлені одночасно до кінця літа», – написали в міністерстві, хоча конкретну дату не назвали.

Міністр Брекельманс зазначив, що ці танки «можуть зіграти вирішальну роль для української армії в захисті від російських військ». Він підтвердив зобов’язання Нідерландів підтримувати Україну «стільки, скільки це необхідно» у співпраці з союзниками та партнерами.

Нідерланди є частиною міжнародної танкової коаліції, яка постачає Україні сучасні бойові танки. Ця коаліція також бере участь у постачанні танків Leopard 1, проекту, який включає Данію та Німеччину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: